Random Article


IDW publiceert Corto Maltese in het Engels

 


0
Posted 16/07/2014 by

IDW staat meer en meer bekend als de Amerikaanse comicbookuitgever die niet vies is van het publiceren van chique edities. Op deze site bespraken we al diverse Artist’s Editions. Ook hun bibliotheek met herdrukken van klassieke Amerikaanse strips als Terry and the Pirates en Little Orphan Annie is om van te watertanden.

Via een persbericht liet de uitgever weten dat ze de bekende Italiaanse strip Corto Maltese (In België doorgaans uitgegeven door Casterman) in het Engels gaan uitgeven. Deze strip van de hand van Hugo Pratt draait om de gelijknamige zeeman die in het begin van de twintigste eeuw allerhande avonturen beleeft op exotische locaties. De strip wordt door Amerikaanse critici geroemd om de vroege volwassenheid die het injecteerde in het avonturengenre. In december verschijnt de eerste hardcover en de bedoeling is dat er nog elf zullen volgen.

Er staat een logo op het bericht waarop de term Eurocomics staat vermeld. Zou dit de voorbode kunnen zijn van meer vertalingen?

corto maltese persbericht

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.