Random Article


Review: Spider-Man 2099 #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Aardige plot.

Op zijn slechtst


Vreemd dat Peter David zijn creatie niet herkenbaar weet neer te zetten.


Miguel O’Hara, de toekomstige versie van Marvel’s webspinner, keert naar het heden in een nieuw begin voor Spider-Man 2099…

0
Posted 11/07/2014 by

 
Full Article
 
 

Condolences on the loss of your child in eleven years.

Marvel is al een klein jaar bezig om Spider-Man 2099 te promoten. De oude run uit de jaren negentig wordt herdrukt in flinke paperbacks. En het personage dook ook al op in de Superior Spider-Man-reeks. Vanuit deze serie krijgt de toekomstige versie van de webspinner weer een eigen serie van de hand van zijn schepper Peter David (Incredible Hulk, Supergirl). Als lezer is het niet nodig om kennis over het voorafgaande te hebben. Op de eerste pagina wordt je kundig bijgepraat over de geschiedenis van het personage, zijn universum en hoe het kwam dat hij van 2099 ineens is beland in 2014.

In dit eerste deel zien we hoe Miguel O’Hara zich onder de naam van een alias heeft binnengewerkt bij Alchemax. Dit bedrijf is in zijn eigen tijdvak een van de grootste conglomeraten ter wereld en het bezit de Amerikaanse stad Nueva York (New York). In 2014 is het echter nog een bescheiden technologiebedrijf dat aan een opmars bezig is. Het bedrijf wordt geleid door Miguel’s grootvader, wat op zich natuurlijk de basis kan zijn voor tal van hilarische situaties aangezien deze grootvader als jonge knul al een klootzak is. Miguel probeert een manier te vinden waarmee hij terug kan reizen naar zijn eigen tijd en dan is Alchemax een prima locatie. Helaas wordt hij aangevallen door de Adjustor. Een agent uit de 22ste eeuw die Spider-Man 2099 wil vernietigen omdat hij niet in dit tijdvak thuishoort. Zijn komst heeft vervelende gevolgen voor de webspinner van de toekomst…

De plot van dit eerste deel is aardig. Hoewel je als lezer niet het idee hebt dat je iets van het voorgaande hebt gemist slaat Peter David er niet in om Miguel O’Hara een herkenbare smoel mee te geven. Het is een doorsnee man zonder enige noemenswaardige karaktertrekken. Het enige wat opvalt is zijn horloge waarin zijn virtuele assistente Lyla huist. Wanneer je de originele reeks kent zul je jezelf toch even verbazen over dit feit. In dat geval ben je beter gewend. Waarom heeft David zoveel moeite om O’Hara weer neer te zetten?

Het tekenwerk van Will Sliney (Fearless Defenders, Farscape) is erg mechanisch. Zijn achtergronden zijn rechtstreeks uit Google SketchUp getrokken. Zijn personages lijken op standaard modellen uit een CAD-programma. Deze zijn vervolgens nogal onhandig geïnkt waardoor het er dus zo stijf uitziet. De inkleuring van Antonio Fabella helpt ook niet mee. Deze nieuwe Spider-Man 2099 #1 haalt een krappe voldoende, maar de kwaliteit moet echt omhoog…

Spider-Man 2099 #1 bij Archonia.com

Spider-Man 2099 001-1Spider-Man 2099 001-2

Spider-Man 2099 001-4Spider-Man 2099 001-4b

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.