Random Article


Walt Simonson keert terug naar de Noorse mythologie in Ragnarok

 


0
Posted 24/06/2014 by

Dertig jaar geleden brak Walt Simonson (Star Slammers, Lawnmower Man) door als comicbookmaker tijdens zijn klassieke run op Marvel’s Thor. Maar dat blijft natuurlijk toch een superheldencomic. Simonson werd al op jonge leeftijd gegrepen door de Noorse legenden en daarom besloot hij om ze nog een keer te bezoeken. Dit keer in een serie die hij zal schrijven en tekenen voor IDW. De titel? Ragnarok!

Ragnarok is natuurlijk het eindspel van de Noorse goden. Een soort apocalyps, zeg maar. Simonson borduurt hierop voort en brengt een variant aan. In zijn comic was Thor niet aanwezig tijdens de Ragnarok waardoor de Midgard Serpent wist te overleven. Daardoor verloopt het verhaal heel anders. Thor arriveert, na lang te zijn weggeweest, weer op aarde. De diverse werelden zijn opgedeeld door de kwade goden die de Ragnarok hebben overleefd. Thor gaat op reis om te ontdekken wat er is gebeurd tijdens zijn afwezigheid…

Het eerste deel verschijnt in juli. Simonson zal het model van Hellboy gebruiken om deze comic te produceren. Hij brengt steeds een verhaallijn uit, waarna hij een maand pauze neemt. Daarna tekent hij weer een arc. De eerste verhaallijn telt 6 issues maar dat is geen vast omlijnd model voor deze reeks. De tweede verhaallijn kan bijvoorbeeld 4 delen tellen of misschien wel 9. Het ligt er maar net aan wat de oude meester passend vind.

Wil je meer weten over deze reeks? Kijk dan ook eens op het forum waar een thread wordt onderhouden over Ragnarok.

Ragnarok #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.