Random Article


Review: WinterWorld #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De personages zijn goed geschreven. Daardoor is het goed te pruimen.

Op zijn slechtst


Plot is niet bijster origineel.


In WinterWorld werd de aarde bedekt met een pak ijs. We volgen twee mensen die proberen te overleven in deze barre woestenij…

0
Posted 20/06/2014 by

 
Full Article
 
 

It has always been this way. The cold. The ice.

Dit voorjaar meldde we dat de comic WinterWorld wordt bewerkt tot een tv-reeks. De comic werd in 1987 bedacht door Chuck Dixon (Batman, The ‘Nam) en Jorge Zaffino (Batman: Black & White, Terror Inc) en uitgegeven bij het ter ziele gegane Eclipse Comics als een miniserie. Deze nieuwe lopende serie van IDW is het vervolg op die reeks.

De aarde is bedolven onder een pak ijs. De oudere man Scully en het jonge tienermeisje Wynn scharrelen rond over een ijsvlakte waar ze op zoek zijn naar eten en voorraden. In hun kielzog reist hun huisdier, de wasbeer Rah-Rah, mee. Natuurlijk worden ze geteisterd door kleine kwaaltjes zoals een motor van een jeep die vastloopt. Ze zijn uiteraard niet de enige mensen. Er waart ook een groepje onverlaten rond die wel een poging willen doen om hen naar het leven te staan. In deze ijskoude wereld is het ieder voor zich en als je geen spullen bij je hebt dan kun je altijd nog eindigen als een lekkere maaltijd…

De plot van deze comic is niet bijster origineel. Een soort gezin dat ronddwaalt in een apocalyptische wereld hebben we vaker gezien. Ook de pech en de soorten bedreigingen zijn bekend voor mensen die weleens een boek lezen of een film hebben gezien. Als lezer zie je ook niet meteen wat nu de band is tussen Scully en Wynn maar daar staat tegenover dat hun onderlinge dynamiek goed werkt. Op deze manier weet Dixon je toch de winterwereld binnen te trekken en dit duo tot het vehikel te maken waarmee je als lezer vertrouwd kunt raken met de wereld en zijn wetten. Dat werkt goed. Een bijkomend voordeel is dat je de eerste reeks niet hoeft te kennen dit verhaal te kunnen volgen.

Overigens boft deze comic ook met het tekenwerk van Butch Guice (Captain America). De meeste mensen kennen hem natuurlijk van zijn werk bij Marvel. Hij heeft het zeker in het begin erg makkelijk aangezien de comic opent op een kale witte vlakte. Maar wanneer de pagina’s wat voller raken dan zie je zijn echte kracht. De tekenaar is in staat om scènes op te bouwen waarbij het oog van de lezer steeds getrokken wordt naar de relevante stukken voor het verhaal, waardoor je het idee krijgt dat je naar een film zit te kijken. Erg knap gedaan en het geeft deze comic dan ook wat extra’s.

De nieuwe WinterWorld #1 is verrassend goed. We willen meer weten. Sterker nog, we overwegen zelfs om de herdruk van de oude reeks aan te schaffen…

Winter World #1 bij Archonia.com

Winterworld_01-_Page3Winterworld_01-_Page4

Winterworld_01-_Page5Winterworld_01-_Page6

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.