Random Article


Review: Cataclysm – The Ultimates’ Last Stand

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $37.99
 
Verzamelt: Cataclysm: The Ulimates' Last Stand #1-5, Cataclysm: Ultimate Spider-Man #1-3, Cataclysm: Ultimate X-Men #1-3, Cataclysm: Ultimates #1-3, Hunger #1-4, Cataclysm #0.1, Survive #1
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De actie is erg bruut

Op zijn slechtst


Het einde is een anticlimax


De echte Galactus valt het Ultimate Marvel-universum binnen. Krijgen The Ultimates hem weg voordat hij hun aarde verorbert?

0
Posted 05/06/2014 by

 
Full Article
 
 

He still isn’t entirely sure where he is. He knows this is earth — an earth. He knows this is not his dimension.

cataclysm plaat 2

De ellende in Cataclysm: The Ultimates’ Last Stand begon eigenlijk al in Marvel’s Age of Ultron. Dit was natuurlijk Het event in het Marvel-universum van 2013 en aan het einde van de miniserie zagen we hoe de fratsen van Wolverine en de Invisible Woman ertoe hadden geleid dat het ruimte-tijd continuüm scheurt en allerlei realiteiten en tijdvakken door elkaar heen beginnen te sijpelen. Het eerste effect is meteen zichtbaar.

Galactus betreedt het Ultimate Marvel-universum. En dan niet de Gah Lak Tus-zwerm die we kennen uit eerdere Ultimate-comics. Nee, onze Galactus. En de paarse planeteneter heeft honger.

Marvel begon rond de eeuwwisseling met de Ultimate-imprint. In deze imprint lanceerde ze klassieke titels als Spider-Man, The Avengers en de X-Men in een fris nieuw jasje. Speciaal voor de lezer die dolgraag superheldencomics wil lezen maar niet de minste behoefte voelt om zich een continuïteit van enkele decennia eigen te maken. Nu we veertien jaar verder zijn en twee relaunches achter de rug hebben mogen we concluderen dat de enige meerwaarde van het Ultimate-universum vooralsnog is dat de veranderingen die plaatsvinden in deze comics blijvend zijn. Jammer dat het momentum rondom de titels volledig weg is waardoor reeksen als The Ultimates en Ultimate X-Men aan het grote publiek voorbij gaan. De enige uitzondering hierop is Ultimate Spider-Man en dat vooral dankzij Miles Morales. Niet toevallig ook de ster van deze bundel.

Je merkt aan alles dat Marvel een lange termijnplan heeft voor zijn universum en nu op een heel groot schaakbord bezig is om al zijn comics richting een bepaald punt te sturen. Komen de realiteiten bij elkaar en krijgen we een radicaal ander Marvel-universum? Een DC-achtige herlancering misschien? Wanneer je Age of Ultron, deze titel en de huidige Avengersreeksen volgt dan begint het daar wel op te lijken. Voor de echte fans is het dan ook leuk om dit mee te pikken zodat er weer een puzzelstukje binnen is.

cataclysm plaat 1

Los van dit alles is Cataclysm vrij teleurstellend en past het inmiddels prima in de imposante rij van de door Brian Michael Bendis (Powers, Ultimate Spider-Man) geschreven event comics dewelke als een nachtkaars uitgaan. Dat wordt een hinderlijke trend. Ook de climax in deze hardcover is niets om over naar huis te schrijven. Bovendien heeft het een redacteur behaagt om het hoofdverhaal in het middenstuk van deze bundel op te nemen. Daardoor ken je de afloop al waardoor de X-Men- en Ultimates tie-ins aanvoelen als overbodig materiaal.

Het tekenwerk van Leonard Kirk (Aquaman, Detective comics) was wat sobertjes, maar Mark Bagley (The New Warriors, Ultimate Spider-Man) blaast weer op alle fronten en hetzelfde kun je stellen bij David Marquez (Ultimate Spider-Man, All-New X-Men). Daar is dus niets mis mee. Toch kunnen enkel echte liefhebbers van het Ultimate-universum dit moeiteloos in huis houden.

Cataclysm – The Ultimates’ Last Stand bij Archonia.com

Cataclysm - spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.