Random Article


Review: The True Lives of the Fabulous Killjoys

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $19.99
 
Verzamelt: The True Lives of the Fabulous Killjoys #1-6
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Zeer fantasierijk vormgegeven

Op zijn slechtst


Je moet enige voorkennis van de muziek van My Chemical Romance hebben om dit echt te kunnen vatten


Ooit was er een groep genaamd The Killjoys die vochten tegen een megalomane corporatie. Ze stierven tijdens hun strijd. Deze comic vertelt wat er daarna gebeurde.

0
Posted 30/05/2014 by

 
Full Article
 
 

The Future is bulletproof, The Aftermath is secondary, Its time to do it now, and do it loud. Killjoys make some noise.

Lang geleden was er een groepje helden genaamd The Killjoys. Zij namen het op tegen de BLI (Better Living Industries), een machtig conglomeraat. Ze stierven in een episch eindgevecht en The True Lives of the Fabulous Killjoys vertelt wat er daarna gebeurde.

Er zijn een drietal verhaallijnen in deze comic. Twee vrouwelijke seksrobots ontwikkelen gevoelens voor elkaar, maar een van hen dreigt omgebouwd te worden tot een satelliet. De top moordenaar van de BLI, Korse, laat een zekere verslapping zien. Wordt hij geplaagd door emoties? Heeft hij soms een relatie? En dan is daar nog een klein meisje. Ze word door een groepje vigilantes herkend als de vroegere mascotte van de Killjoys. Deze types willen het werk van de Killjoys op hun manier voortzetten en BLI uit Battery City verjagen.

killjoys headshot

De verwachtingen waren hooggespannen. Gerard Way (Umbrella Academy) keerde terug naar de comic. Als de man wiens debuut rechtstreeks een Eisner Award opleverde weer wat gaat doen dan verdient het je aandacht. Zo dachten ze er bij Dark Horse ook over. Becky Cloonan kon zelfs haar werk voor Conan the Barbarian aan de kant leggen zodat ze alle tijd had om deze comic te kunnen tekenen.

Helaas moeten we toch voorzichtig concluderen dat de verwachtingen niet helemaal worden ingelost. Het gecombineerde schrijfwerk van Shaun Simon en Gerard Way levert proza op dat niet helemaal lekker weg leest. De personages lezen allemaal als dezelfde bordkartonnen houten klaas. Het grootste probleem zit hem echter in de songteksten. Deze staan niet alleen op irritante plekken middenin de tekst, maar eigenlijk geven ze ook aan waar het hier eigenlijk echt misgaat. Je hebt wat gemist. Bovendien, wie plaatst er nu songteksten midden in een comic? Daar komt alleen Neil Gaiman mee weg!

Aan het begin van dit stuk werd al verwezen naar een mogelijke voorgeschiedenis van het verhaal. Neem het maar letterlijk. Deze voorgeschiedenis heb je gemist omdat deze wordt verteld in het My Chemical Romance (het bandje van Way)-album : Danger Days – The True Lives of the Fabulous Killjoys en dan vooral de video’s voor Na Na Na  en Sing. In deze clips zie je het verhaal van de Killjoys en hun laatste gevecht tegenover de moordenaars van BLI. Let ook even op Kord, dewelke wordt gespeeld door comics’ eigen Shakespeare: Grant Morrison.

Je raadt het al. Deze comic is het sluitstuk van een heuse rockopera. Dat hadden ze alleen weleens wat beter mogen uitleggen. Het complete album staat ook op YouTube, maar daar valt nauwelijks doorheen te komen.

Kortom.. Deze trade eindigt in een veilig kleurloos midden. Er zijn slechtere comics en er zijn ook heel wat betere titels. The True Lives of the Fabulous Killjoys is niet geworden wat we ervan hadden gehoopt…

The True lives of the Fabulous Killjoys bij Archonia.com

The True Lives of the Fabulous Killjoys 1        The True Lives of the Fabulous Killjoys 2

The True Lives of the Fabulous Killjoys 3        The True Lives of the Fabulous Killjoys 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.