Random Article


Alan Moore werkt aan een Comics App

 


0
Posted 29/05/2014 by

Alan Moore (The Killing Joke, V for Vendetta, uitspraken die superheldenfans de gordijnen injagen) blijft niet stil zitten. De schrijver gaat zijn eerste stapjes zetten in de wereld van de digitale comics. En als Moore iets doet, dan is het geen half werk. Hij start een digitale anthologie annex ontwikkelaarstoolkit genaamd Electricomics. Het wordt allemaal gefinancierd door middel van een subsidie van het Digital R&D Fund for the Arts. De app wordt uitgegeven door Orphans of the Storm, het bedrijf dat Moore runt met zijn partner Mitch Jenkins. Dochter Leah Moore fungeert als editor voor de verhalen.

Voor Electricomics hebben vader en dochter Moore een aantal mensen om zich heen verzameld met wie ze een eerste reeks verhalen gaan publiceren. Welke, en door wie?

  • Big Nemo: Alan Moore schrijft een voortzetting van de klassieke comic van Windsor McCay.
  • Red Horse: Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste wereldoorlog losbarstte. Garth Ennis en Peter Snejberg (Solo) maken een verhaal wat speelt in deze tijd.
  • Cabaret Amygdala: Peter Hogan (Tom Strong) schrijft een modernistische horror.
  • Sway: Leah Moore schrijft samen met haar man John Reppion een tijdreisverhaal.
Alan Moore

Alan Moore

Wie denkt dat hij of zij talent heeft kan via het Electricomics-platform zijn waren publiceren. De toolkit om dit te doen is gratis. Wat niet wil zeggen dat je in aanmerking komt voor publicatie in de anthologie. Dat staat hier los van.

Het is de bedoeling dat de app over een jaar zal verschijnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.