Random Article


Review: Forever Evil #7

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Spetterende climax. Mooie opzet voor het volgende, zonder daarbij het voorgaande verhaal teniet te doen.

Op zijn slechtst


De lange wachttijd.


DC’s grote Forever Evil evenement komt tot een spetterende climax…

0
Posted 28/05/2014 by

 
Full Article
 
 

There’s nothing more fun than a distracted Dark Knight

We hebben er even op mogen wachten, maar Forever Evil DC‘s eerste echt grote event in de New 52 – bereikt met dit zevende en laatste deel haar climax. En wat voor één!

FOREVER-EVIL07-VarBOndertussen heeft het gevecht tussen Lex Luthor’s Injustice League en het Crime Syndicate (kwaadaardige tegenhangers van de Justice League uit Earth-3, voor diegenen die pas volgen) een nieuw kwaad wakker gemaakt. Niemand minder dan Alexander Luthor van Earth-3 vervoegt de strijd als de machtige Mazahs, de kwaadaardige versie van Shazam. Terwijl Batman zich ontfermt over Nightwing en Cyborg en Catwoman de echte Justice League gaan bevrijden, is het vooral Lex Luthor die de show steelt. Superman’s aartsvijand krijgt werkelijk enkele prachtige momenten in deze issue en komt als de grote overwinnaar uit de bus.

Na de climax doen Geoff Johns en David Finch het allemaal volgens het boekje. De volgende grote dreiging(en) worden opgezet en we krijgen het New 52-debuut van een jonge Ted Kord/Blue Beetle. Toch leest Forever Evil #7 niet als slechts een opstapje naar het volgende event, zoals voorganger Trinity War dat wel deed. Het hoofdverhaal rond het Crime Syndicate krijgt een oerdegelijke conclusie, terwijl de laatste pagina’s fans van DC’s Crisisevents zullen doen watertanden.

Veel origineels bood Forever Evil uiteindelijk niet, maar het was desalniettemin een rollercoaster van een event van begin tot eind en één van de betere grote superheldenverhalen in lange tijd. Als eerste event in de New 52 kon dit dus wel tellen. Thumbs up for DC!

Forever Evil #7 bij archonia.com

  • fe-jloa13JUSTICE LEAGUE #2930 (Geoff Johns/Ivan Reis): In Justice League #29 is Cyborg terug online en dat zal Grid geweten hebben. Justice League #30 is dan weer een vervolg op Forever Evil #7, waarin we nog meer van de fantastische Lex Luthor te zien krijgen. Onontbeerlijke tie-ins.
  • JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1314 (Matt Kindt/Eddy Barrows): Aan het avontuur van Martian Manhunter en Stargirl komt een eind, waarna Stargirl wordt gevraagd een nieuw team op te richten. Het verhaal gaat dan verder in Justice League United, dat inmiddels al in de winkelrekken ligt. Leuk, maar geen essentiële tie-ins tot Forever Evil.
  • SUICIDE SQUAD #29 (Matt Kindt/Jim Fern): Iedereen versus OMAC, waarna de opbouw van Belle Reve kan beginnen. Enkel voor de fans.
  • FOREVER EVIL: A.R.G.U.S. #5-6 (Sterling Gates/Neil Edwards): Steve Trevor en Killer Frost versus de Cheetah om Wonder Woman’s lasso. Waarschijnlijk de reeks die nog het belangrijkste is gebleken voor de gebeurtenissen in Forever Evilen Justice League.
  • FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION #6 (Brian Buccellato/Scott Hepburn): Gevecht tussen de Rogues en Grodd. In feite niets dat ook niet in een gewone Rogues-miniserie had verteld kunnen worden.
  • FOREVER EVIL: ARKHAM WAR #6 (Peter J. Tomasi/Scot Eaton): De oorlog tussen Batman’s vijanden laat één duidelijke overwinnaar uit de bus komen: Bane.
  • FOREVER EVIL AFTERMATH: BATMAN VS BANE #1 (Peter J. Tomasi/Scot Eaton): Het vervolg op de Arkham War, waarin Batman hardhandig zijn stad terug herovert op Bane. Mooie afsluiter voor de Arkham War-reeks.

fe-justiceleague29fe-justice_league30fe-jloa14

fe-arkham6fe-batmanbane1fe-rogues6

fe-suicide_squad29fe_argus5fe_argus_6

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.