Random Article


Review: MPH #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het verkoopt het idee van superkrachten op overtuigende wijze.

Op zijn slechtst


Een aantal zaken zijn wat gedateerd.


Een jonge dealer in Detroit ziet zijn hoop op een betere toekomst in rook opgaan. Biedt MPH redding? Je leest het in de nieuwe serie van Mark Millar…

0
Posted 26/05/2014 by

 
Full Article
 
 

Suddenly the world was on full fast-forward and things only seemed to be constantly accelerating.

Het idee voor MPH ontstond ruim 10 jaar geleden in het hoofd van Mark Millar (Kick-Ass, Starlight). Het heette toen Run en zou deel uitmaken van de eerste golf van Millarworld-comics van dat moment. U weet wel: Wanted, The Unfunnies, Chosen en War Heroes. Maar het idee bleef steken in de ontwikkelingsfase en bovendien bleek de tekenaar (Ashley Wood) andere verplichtingen te hebben.

Nu krijgt het project dus een herkansing. Ditmaal is de tekenaar Duncan Fegredo (Hellboy, B.P.R.D) en is de setting het Detroit van nu. De stad vroeg recent het failissement aan en wordt dan ook vaak als model gezien voor het idee dat de tijd van Amerika als leidende industriële natie voorbij zou zijn. Millar en Fegredo blazen de stad op hun manier leven in…

De hoofdpersoon is Roscoe, een jonge gast die roeit met de riemen die hij heeft. In Detroit houdt dat in dat hij klusjes doet voor de lokale dealer. Roscoe schaamt zich een beetje, maar tussen het dealen door onderhoudt hij zijn mood board en gebruikt hij de law of attraction om het leven te krijgen wat hij wil. Op zich gaat dat wel aardig, want een leuke vriendin heeft ie inmiddels al binnen. Maar dan worden zijn plannen doorkruist door de FBI. Roscoe wordt gepakt en verdwijnt in de gevangenis. Daar leert hij hoe dit kon gebeuren, maar tegelijkertijd krijgt hij ook iets wat alles op zijn kop kan zetten: MPH.

Aan het vertelritme kun je merken dat het verhaal geschreven is met een film in het achterhoofd. Je gaat je ook afvragen hoeveel van het originele script voor Run is blijven hangen. De obsessie van Roscoe met de law of attraction is wel heel erg 2004. Het hele gedoe rond The Secret is passé. In positieve zin kun je opmerken dat Millar erin slaagt om het idee van supersnelheid in het hoofd van de lezer te planten. De link met Detroit geeft het verhaal ook een zekere aantrekkingskracht.

Het tekenwerk van Fegredo doet in de verte wat denken aan het werk van J.G. Jones (Infinite Crisis, Wanted). Het is erg statisch. Zeker wanneer je het vergelijkt met zijn werk voor Hellboy. Het ziet er wel goed uit, maar het oogt als een storyboard.

Voor een Millar-comic is MPH nog redelijk origineel. Dat is anno nu in feite een compliment. Lezen!

MPH #1 bij Archonia.com

mph 1 1         mph 1 2

mph 1 3          mph 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.