Random Article


Review: Deadly Hands of Kung-Fu #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Eindelijk wat kungfu-actie in het Marvel Universum.

Op zijn slechtst


Afgrijselijk tekenwerk.


Shang-Chi reist naar Engeland om de moordenaars van een oude vrieindin op te sporen. In deze comic doet iedereen aan Kung-Fu!

0
Posted 23/05/2014 by

 
Full Article
 
 

Vengeance does not fuel my heart. Justice does.

Met Deadly Hands of Kung-Fu haalt Marvel een personage terug uit een bijna vergeten tijdperk… Nieuwe fans zullen Shang-Chi ongetwijfeld herkennen van zijn optredens in de diverse Avengers-series, maar het personage gaat terug tot begin jaren zeventig, toen hij zijn debuut maakte bij Marvel Comics. Zijn eerste serie, die tot begin jaren tachtig liep, is een geliefd verzamelobject voor de fans. En met reden: hij heeft er lang als enige voor gezorgd dat de liefhebber van spionageverhalen in het Marvel-Universum aan zijn trekken kwam. De kung-fu is een mooie bonus. Nu er nadrukkelijk een link is gelegd met de superhelden van Marvel zou je zeggen dat niets een eventuele revival van de reeks in de weg zou staan. Dan wordt het al snel tijd voor een nieuwe miniserie.

Deadly Hands of Kung-Fu doet wat het beloofde in het persbericht. In de openingspagina’s zien we hoe een jonge vrouw – Leiko Wu – het loodje legt in een confrontatie met een zekere Razor-Fist en zijn mannen. Daarna de snelle omschakeling naar Shang-Chi terwijl deze het opneemt tegen Crossbones in een ver afgelegen gebied. Na dit treffen krijgt hij van Captain America te horen wat er is gebeurd met zijn oude kennis. Shang en Leiko werkten ooit samen bij MI-6 en Shang reist dan ook naar Engeland om afscheid van haar te nemen. Natuurlijk doet-ie wel meer dan dat, maar dat had je vast wel geraden.

Op de revival waar we van spraken, zullen we toch maar niet te hard hopen… Het script van Mike Benson (Moon Knight, Punisher) is prima, maar het tekenwerk van Tan Eng Huat (Doom Patrol, JLA) is afgrijselijk. De mensen zien er grotesk uit. Decors ontbreken. En wanneer hij een poging doet om een knokpartij te tekenen wordt het werk gewoon amateuristisch. Echt. Dit is zo slecht dat het deze comic simpelweg een ster kost.

Als je door het tekenwerk heen kunt kijken dan is dit zeker een amusante comic. Maar als tekenwerk van belang is bij het kiezen van een comic dan vergeven we je wanneer je deze laat liggen.

Deadly Hands of Kung-Fu #1 bij Archonia.com

Deadly Hands of Kung Fu 1 1Deadly Hands of Kung Fu 1 2

Deadly Hands of Kung Fu 1 3Deadly Hands of Kung Fu 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.