Random Article


Review: Rai #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Interessante setting en prachtig tekenwerk

Op zijn slechtst


Introductienummer, weinig vooruitgang in het verhaal


Met Rai neemt Valiant Entertainment ons mee naar Japan in het jaar 4001. De wereld is totaal veranderd en is technologisch ver geavanceerd. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, zo blijkt…

5
Posted 14/05/2014 by

 
Full Article
 
 
Father is the boss of Japan. He runs everything. Keeps the food growing. Makes new jobs. Keeps Japan running. But Father needs a helper too. His helper is Rai.

RAI_001_003 Met Rai neemt Valiant Entertainment ons mee naar de toekomst, naar het jaar 4001. We bevinden ons in Japan. De wereld is totaal veranderd en is technologisch ver geavanceerd. Het Japan van de 41ste eeuw is nog steeds een eiland, maar dan een volledig mechanisch eiland dat zweeft ver boven het aardoppervlak. Het “land” is ingedeeld in vele sectoren die boven en onder en links en rechts van elkaar gelegen zijn. De inwoners bewegen zich zelden meer dan enkele sectors verder dan waar ze wonen, want de sectoren zijn enorm: een wandeling van de onderkant van Japan naar de bovenkant zou je minstens een maand kosten, en dat zonder te stoppen. Afhankelijk van welke sector je woont zie je niet eens blauwe lucht of echte sterren aan de hemel.

Ook op maatschappelijk vlak zijn er heel wat veranderingen gebeurd. Zo krijgt iedereen wanneer hij of zij 15 jaar wordt een Positron (of PT) toegewezen. Dit is een soort menselijke robot met een zeer geavanceerde artificiële intelligentie die met jou als persoon meegroeit over de jaren heen. De PT’s evolueren. Het zijn geen mensen, maar ze zien er wel zo uit en daarom krijgen ze een blauwe cirkel op hun voorhoofd. Als een PT stuk gaat, kan er gewoon een nieuwe gekweekt worden voor je. Je PT is je helper, maar ook je levensgezel en dus voor een stuk ook een middel om de bevolkingsgroei in te perken.

3716257-rai_001_002Schrijver Matt Kindt (MIND MGMT) brengt het verhaal vanuit twee perspectieven. Dat van onze held Rai, maar ook vanuit het standpunt van een 16-jarig meisje, Lula genaamd. Dit helpt om het verhaal meer diepte te geven want nu krijgen we deze nieuwe, sombere wereld vanuit verschillende standpunten te zien. Die hoogtechnologische maar duistere wereld wordt trouwens prachtig neergezet door Clayton Craine (Venom vs. Carnage). Hij tekent alles heel realistisch, en de digitale inkleuring geeft het gevoel dat alles geverfd is. Dit draagt werkelijk bij aan de futuristische sciencefictionsetting van de comic.

Het verhaal begint met een moord. En voor Japan in 4001 is dat wel een heel speciaal gebeuren, aangezien het de eerste moord is in meer dan duizend jaar. Het blijft echter niet lang bij die ene moord en er komt een heus complot boven water, waar Rai als beschermer van Japan duidelijk zijn handen vol mee zal hebben. Maar dat is allemaal voor de volgende issues. Dit openingsnummer dient echt ter introductie van de wereld en de karakters en daarin is Kindt geslaagd. Hopelijk maakt hij de rest van het verhaal even interessant.

RAI #1 bij Archonia.com

RAI_001_005

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


5 Comments


 1. avatar
   

  Klinkt interessant, hier ga ik (in afwachting van de TPB review) de TPB van kopen!
 2. avatar
   
  CK3v1N

  Heeft Rai iets met Bloodshot te maken? Een verre afstammeling ofzo?
  • avatar
    

   Origine van de oude Valiant comics:

   In 4001 A.D., a massive machine known as the Host covers the entire island of Japan. Fifty billion Japanese dwell inside this mighty construct, which is, in fact, a single, enormous robot. Rai is the hereditary defender of the Host — its living immune system. Rai draws weapons from his own body to protect the people of Japan and his creator Grandmother, the sentient artificial intelligence that controls Japan. The line of Rai were created by Grandmother in the image of the 20th century hero Bloodshot. She hoped to inspire her people by invoking his heroism.

   In de reboot is er (voorlopig) nog niet zo’n duidelijke connectie gemaakt.
 3. avatar
   
  Veruca

  Deze trade ga ik zeker in huis halen. De setting en de art spreken me enorm aan.
 4. avatar
   
  Mirko di Wallenberg

  Ik koop alle TPB van alle Vailant series en de verhaallijnen worden beter en beter! Vailiant is echt de moeite waard om te kopen en te lezen! Ze hebben duidelijk de comics markt bestudeerd en geleerd van hun en andermans fouten! BTW Vailant heeft waarschijnlijk op dit moment de mooiste covers van alle comic uitgeverijen!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.