Random Article


Review: Cyclops #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goed begin met prima tekenwerk.

Op zijn slechtst


Er gebeurt wat weinig.


Stel je voor. Je ontmoet je vader en ontdekt dat hij een ruimtepiraat is. Hoe cool is dat? Cyclops is er echter nog niet helemaal uit.

0
Posted 12/05/2014 by

 
Full Article
 
 

I’m not sure how to be his father.

Greg Rucka (Stumptown, Action Comics) vergeet zijn eerdere uitspraken en keert toch maar weer terug bij Marvel. Hij neemt samen met Russell Dauterman (Supburbia) ‘s werelds eerste X-Man Cyclops onder handen. Nee, niet de Cyclops van weleer, maar de jonge snaak die sinds een klein jaar in ons tijdvak rondhangt.

Cyclops wist niet beter of zijn vader stierf toen deze hem en zijn broer Alex Summers a.k.a. Havok als kleine jongens uit een brandend vliegtuig duwde. Niet alleen ontmoet hij nu zijn vader weer, maar deze is ook de kapitein van zijn eigen bende ruimtepiraten: de Star Jammers.

Deze eerste issue dient vooral om de lezer vertrouwd te maken met de nieuwe setting. Cyclops is bezig met het acclimatiseren op het schip. Hij en zijn vader Corsair proberen ieder op hun eigen manier aan elkaar te wennen. De één moet wennen aan het idee dat zijn vader leeft en de ander vraagt zich af of hij wel in staat is om een goede vader te zijn.

Er gebeurt niet zo gek veel. Het lijkt wel een doorsnee, doordeweekse dag aan boord van een ruimteschip. Maar het is interessant om te zien hoe de Star Jammers met elkaar omgaan. Ligt het aan ons of is Hepzibah in deze comic wel een hele zwoele stoeipoes? Het zullen de hormonen wel zijn. Er duiken nog wat Badoon op om voor verstrooiing te zorgen en dat roept automatisch een voor de hand liggende vraag op: zou deze comic ook samenhangen met de Guardians of the Galaxy? Het klinkt gek, maar als de Star Jammers in een later stadium de Guardians tegenkomen dan hoef je jezelf daar niet over te verbazen. De verbindende elementen zijn er.

Het werk van Russell Dauterman is even wennen. Het oogt niet direct heel commercieel. Maar zijn platen stralen onmiskenbaar sfeer uit. Al zijn personages hebben een eigen manier van bewegen. Heel intrigerend om te zien.

Aan het einde van de rit heb je hier gewoon een hele amusante eerste comic in handen. Vanaf deel 2 zal het avontuur echt gaan beginnen. We zijn benieuwd, want dit kan best iets worden.

Cyclops #1 bij Archonia.com

Cyclops 1 spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.