Random Article


Review: The New 52 – Futures End #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , , ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De reeks, hoofdpersonages, schrijvers en setting hebben potentieel

Op zijn slechtst


Veel te kort, weinig intrigerend en absoluut niets dat we al geen tiental keer eerder hebben gezien


DC’s nieuwe wekelijkse event reeks gaat van start. In The New 52 – Futures End probeert Batman Beyond een apocalyptische toekomst te voorkomen en zien we het DC-universum vijf jaar later…

2
Posted 07/05/2014 by

 
Full Article
 
 

Master Bruce programmed me. The kicks are all his.

Het laatste deel van DC‘s huidige event Forever Evil werd nog even vertraagd, dus krijgen we deze week al het begin van de nieuwe grote verhaallijn. The New 52 – Futures End is de tweede wekelijkse DC Comics-serie van 2014 (na Batman: Eternal). Het gebeuren begon eigenlijk al vorige week met een The New 52 – Futures End #0-proloog op Free Comic Book Day. Hierin zagen we een dystopische toekomst waarin de zelfbewust geworden satelliet Brother Eye de wereld onder voet heeft gelopen en heel wat bekende superhelden heeft gedood of tot slaaf heeft gemaakt. Vlak voor een verouderde Bruce Wayne/Batman het leven laat, zendt hij zijn opvolger Terry McGinnis (aka Batman Beyond) naar het heden om deze toekomst te voorkomen. Terry komt echter jaren later dan verwacht aan…

futuresend1De Free Comic Book Day-proloog bood lezers alweer een dystopische versie van het toekomstige DC-universum aan, met talloze verminkingen van gekende helden, een wereld in duigen en een en al dood en verderf wat de klok slaat. Net zoals we de afgelopen jaren al heel wat gezien hebben in o.a. Final Crisis, Flashpoint, Injustice: Gods Among Us, DC Universe Online, Earth-2 en Forever Evil. Deze The New 52 – Futures End #1 biedt meer van hetzelfde. Alleen zijn het nu enkele andere helden die het moeten ontgelden…

Vijf jaar in de toekomst herstelt het DC-universum van een oorlog met een andere aarde (waarschijnlijk in een voorlopig nog niet aangekondigde nieuwe Crisis om de dertigste verjaardag van Crisis on Infinite Earths te vieren), maar het grotere gevaar van Brother Eye ligt op de loer. Aan Batman Beyond, zijn A.I.-systeem A.L.F.R.E.D. en een all-star cast (waaronder Firestorm en Grifter) om de toekomst te herschrijven…

The New 52: Futures End neemt dezelfde aanpak als de wekelijkse reeks 52 jaren geleden, met een viertal schrijvers – Keith Giffen, Brian Azzarello, Dan Jurgens en Jeff Lemire – die de vele personages een stem geven. Er zijn geen heuse toonveranderingen tussen de scènes en ook de tekeningen van Patrick Zircher mogen er best wezen. Alles is hier volgens het boekje, waardoor er niets echt bovenuit springt. Enkele bekende en minder bekende helden laten het leven, onze hoofdpersonages worden kort voorgesteld en tussendoor zien we wat bloed rond spatten.

Futures End begint voorlopig maar teleurstellend. Er is hier werkelijk niets dat we niet eerder hebben gezien in zeer gelijkaardige tijdreisverhalen. Sterker nog, in vrij recente verhalen van DC zelf. Hoeveel keer hebben we bijvoorbeeld Green Arrow al zien sterven de afgelopen jaren? Uiteindelijk telt het toch niet, want het is niet de “echte”, maar één uit een alternatieve toekomst. Laat Futures End #1 voorlopig maar links liggen. Zoals bij de meeste wekelijkse reeksen bij DC tegenwoordig, kan dit enkel maar goed worden wanneer je alles in één ruk kan uitlezen…

The New 52 – Futures End #0 bij archonia.com

The New 52 – Futures End #1 bij archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


2 Comments


 1. avatar
   

  Heb hiervan net zoals jullie de #0 gelezen van FCDB, ik vond het ook niet echt veel belovend. En welke wekelijkse reeksen zijn dit van DC dan die ik beter links zou laten liggen? :)
  • avatar
    
   Arno

   De wekelijkse reeksen die niet zoveel voorstellen bij DC zijn Countdown to Final Crisis en Trinity. 52 was dan weer zeer goed. De digitale zijn nu ook niet ieders cup of tea, maar die hangen af van welke personages je graag hebt :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.