Random Article


Review: Buffy The Vampire Slayer Season 9 Volume 5 – The Core

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $17.99
 
Verzamelt: Buffy the Vampire slayer season 9 21-25
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Als fan voelt dit seizoenseinde vertrouwd aan.

Op zijn slechtst


Joss Whedon wordt gemist.


Buffy en haar vrienden moeten in actie komen om Dawn uit de vergetelheid te redden in de finale van het negende seizoen van Buffy The Vampire Slayer…

0
Posted 01/05/2014 by

 
Full Article
 
 

I need to save my sister.

xander the core

Magie is sinds het einde van het vorige seizoen van Buffy The Vampire Slayer verdwenen uit de wereld. De laatste restjes magie op aarde beginnen weg te sijpelen. Dat houdt in dat ook Dawn langzaam verdwijnt. Buffy heeft niet de minste behoefte om haar zusje te vergeten. En daarom trekt ze samen met Xander en Willow naar de deeper well. Daar zou de oplossing liggen voor Dawn…

The deeper Well kennen de echte hardcore fans natuurlijk uit de spinoffreeks Angel. Het is de plek waar Illyria en de old ones leven. Het spreekt voor zich dat alles wat het afgelopen seizoen tot het negende seizoen maakte in deze vijfde bundel – The Core – zal samenkomen.

Dit negende seizoen zou anders zijn. Joss Whedon en co hadden geleerd van de ‘fouten’ uit seizoen 8. De “alles is mogelijk”-mentaliteit werd vervangen door een wat aardse setting zodat ook de fans van de Buffy tv-serie de comic konden lezen zonder zich vervreemd te voelen. Het moet worden gezegd dat de makers daarin zijn geslaagd.

Dat bracht echter ook een nadeel met zich mee. Het gemiddelde tv-seizoen bestaat uit 20 afleveringen dewelke niet allemaal even relevant zijn voor de grote verhaallijn. Wanneer je elke week een aflevering kijkt dan valt iets dergelijks niet op. Kijk je alles achter elkaar dan kun je rustig één derde schrappen. Zo is het ook met dit negende seizoen. Voor het volgende seizoen zouden we graag zien dat de makers dat beseffen en niet alles overboord gooien wat een comic tot een comic maakt. Het is mogelijk om het medium te benutten en er geen “tv-show op papier” van te maken. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten…
Buffy the core aktieplaat

Een duidelijk puntje van kritiek is er voor Billy The Vampire Slayer. Billy komt duidelijk op het conto van schrijfster Jane Espenson. Zij heeft, post-Buffy, een eigen niche gevonden. Zo is ze het brein achter de webreeks Husbands. Een serie over twee prominente homoseksuele mannen die noodgedwongen met elkaar getrouwd moeten blijven. De aanwezigheid van Billy voelt geforceerd aan. Een homo omdat het moet. Nu kennen we deze gedwongen vorm van diversiteit natuurlijk uit de comics. Maar een serie als Buffy heeft op dat gebied juist een goede naam. Zie de relatie van Tara en Willow. De wijze waarop Billy ertussen word geduwd valt in dat opzicht pijnlijk te noemen.

Het afscheid van George Jeanty (Firefly, Green Lantern) is ook aangebroken. Zijn stijl is niet voor iedereen, maar het moet worden gezegd dat hij het uiterlijk van de acteurs altijd vrij goed wist te benaderen. Jeanty’s werk is niet het mooiste tekenwerk wat je ooit zult zien, maar functioneel is het absoluut. Aan het einde van de rit is dit toch weer een amusant seizoen geweest en zul je als lezer weinig te klagen hebben over deze afsluiter. Het zou alleen niet verkeerd zijn wanneer men het hele Buffy The Vampire Slayer-gebeuren na het tiende seizoen een mooi afscheid zou geven. Er dreigt een gevoel van verzadiging te ontstaan. Alleen een verregaande bemoeienis van Joss Whedon zou ervoor kunnen zorgen dat we dit standpunt intrekken…

Buffy the Vampire Slayer Season 9 vol 5 – The Core  bij Archonia.com

buffy season vol 5 the core 1           buffy season vol 5 the core 2

buffy season vol 5 the core 3           buffy season vol 5 the core 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.