Random Article


Review: Clone volume 3 – Third Generation

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $12.99
 
Verzamelt: Clone 11-15
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het tekenwerk heeft een vreemd soort charme.

Op zijn slechtst


Er gebeurt te weinig boeiends.


Heb je als kloon recht op leven? In dit derde deel van Clone zijn de meningen daarover nogal verdeeld…

0
Posted 26/04/2014 by

 
Full Article
 
 

Have you considered the moral and ethical ramifications of cloning?

Clone_13-vol3Zelden was een titel zo duidelijk als Clone. Het verhaal draait om Luke , een doodnormale burger met een gezin. Op een morgen staat hij op om naar zijn werk te gaan waarna hij in zijn keuken wordt geconfronteerd met een gewonde man die zich voorstelt als zijn kloon. Luke ontdekt dat zijn vader hem gebruikt heeft als basis voor een experiment met…jawel.. klonen.

Bij aanvang van dit derde deel is er alweer een jaar verstreken en de buitenwereld is inmiddels op de hoogte van het hele kloongebeuren. De burgers zijn allesbehalve blij met de klonen en al snel blijkt dat er allerhande wetten zijn uitgeschreven welke het mogelijk maken om hen op te ruimen. Luke en zijn ‘broers’ hebben zich samen met enkele sympathisanten hebben verschanst op een ranch. Alles lijkt goed te gaan totdat Luke en een nieuwe rekruut gevangen worden genomen door een Bijbelvaste stierenfokster met een nogal rigide overtuiging over wat een mens is en wat niet…

Deze comic zal naar alle waarschijnlijkheid zijn weg naar de tv vinden. Het drietal schrijvers dat met Clone is gemoeid (Aaron Ginsburg, Wade Mcintyre en David Schulner) hebben allemaal een tv-verleden in Hollywood. Het toeval wilde dat de comic in de voorbije twee volumes liet zien dat het meer was dan alleen een veredeld storyboard. Wat dat betreft is het jammer dat dit derde deel dan zo nietszeggend is. Het is echt een volume dat je een tussenaflevering zou kunnen noemen. Veel voorbereiding voor zaken die zich naderhand gaan uitbetalen. Maar daar heb je nu niks aan. En het bashen van ‘domme’ boeren uit de conservatievere staten van de VS begint wat afgezaagd te worden. In positieve zin zou je de Japanse dames een interessante wending in het verhaal kunnen noemen.

Het tekenwerk van de Spanjaard Juan Jose Ryp (Wolfskin, Black Summer) begint dan weer te wennen. In de review van het eerste deel irriteerde zijn gewoonte om een te dik raster over de personages heen te leggen. Maar in dit derde volume begint het zowaar te werken. Het geeft Ryps werk een bepaalde intensiteit. Subtiele emoties zijn teveel gevraagd voor onze vriend, maar het is een dijk van een actietekenaar.
clone vol 3 eindplaat

We hadden meer verwacht van dit deel. Maar Clone Volume 3 bleef hangen in het veilige midden. Daarom drie sterren.

Clone Vol. 3 bij archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.