Random Article


Scott McCloud publiceert The Sculptor in 2015

 


0
Posted 25/04/2014 by

Wie Scott McCloud zegt heeft het vooral over de trilogie Making Comics, Understanding Comics en Reinventing Comics. Dit zijn educatieve comics waarin Mccloud het comicbookmedium vanuit diverse kanten belicht. Het zette Scott McCloud wereldwijd op de kaart als een invloedrijk denker over comics…

Wat niet veel mensen weten is dat McCloud vroeger gewoon verhalen vertelde via de strippagina. In de jaren tachtig publiceerde hij een tijdlang de superheldencomic Zot! bij de inmiddels verdwenen uitgever Eclipse Comics.

Sinds 2010 is hij echter bezig geweest met een nieuwe comic getiteld The Sculptor. De hoofdpersoon van zijn nieuwe verhaal is een zekere David Smith. Hij deelt zijn naam met een succesvolle moderne kunstenaar. Deze David Smith zit creatief gezien op zwart zaad. Zijn inspiratie is op. Maar hij sluit een deal met de duivel die hem de vaardigheid geeft om alles te kunnen boetseren met zijn blote handen. Smith heeft 200 dagen om zijn artistieke stempel op de wereld te drukken. Letterlijk, indien hij de behoefte heeft…

De comic verschijnt in februari 2015 onder de vlag van First Second.

thesculptor spread

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.