Random Article


Warren Ellis herintroduceert Supreme met Blue Rose

 


6
Posted 22/04/2014 by

supreme blue rose

Warren Ellis beheerst de laatste tijd wel vaker onze nieuwspagina. Recent meldden we nog zijn nieuwe klus voor Dynamite Entertainment, zijn nieuwe Image-reeks Trees en bespraken we het eerste deel van zijn run op Marvel’s Moon Knight. Maar daar houdt het niet bij op, want Image maakte bekend dat hij Supreme nieuw leven zal inblazen met Supreme: Blue Rose

“Op een dag werd ik wakker met een idee dat uit het niets kwam. Het idee was een logische uitbreiding van deze vreemde wereld vol personages die een analoog zijn van bestaande figuren. Een manier om nieuwe ruimtes met ze te betreden. Een nieuwe verdieping op het huis wat Rob Liefeld en Alan Moore hebben gebouwd. En aangezien ik het komende jaar toch nog wat vrije plekken in mijn agenda heb was een mailtje naar Image zo verzonden. Mijn vriendin Tula Lotay (Elephantman) zal het gaan tekenen. Haar werk zal een openbaring zijn voor veel mensen.”

Supreme was natuurlijk een creatie van Rob Liefeld en stamt uit de jaren negentig. Hij is een soort aftreksel van Superman. In het dagelijks leven staat hij bekend als Ethan Crane. Ook kent de wereld van Supreme een Lois Lane in de vorm van Diana Dane en een Lex Luthor in de vorm van de wetenschapper annex zakenman Darius Dax. Onder de creatieve begeleiding van Alan Moore groeide de comic uit tot een commentaar op de comicbookindustrie en de geschiedenis van het superheldengenre en een hommage aan de Superman-verhalen uit de jaren 50. De run van Moore werd enkele jaren geleden nog even verdergezet door Erik Larsen, alvorens de reeks weer stopgezet werd.

Wat Ellis en Lotay van plan zijn met Supreme is voorlopig nog gissen, op de onderstaande teaser na:

You are not dreaming.
We are trying to communicate with you.
Local reality has been reinstalled.
Things have gone wrong.
The revision has corrupted.
Finding Ethan Crane is your supreme priority.
We are speaking to you from the ultimate bunker within the structure of multiversal time.
Do not trust Darius Dax.
We are all going to die.

Het eerste deel van Supreme: Blue Rose ligt in juli in de winkel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


6 Comments


 1. avatar
   
  Ctulu

  Plots een bezige bij! Zeer mooie cover teaser!
 2. avatar
   
  de baard van alan moore

  En waar lees je, buiten een comic, zinnen als “We are speaking to you from the ultimate bunker within the structure of multiversal time.”

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.