Random Article


Review: 100 Bullets – Brother Lono

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $16.99
 
Verzamelt: Brother Lono #1-8
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Er zit nog leven in het team dat ons 100 Bullets bracht.

Op zijn slechtst


Een goed verhaal kan niet verhullen dat de setting wat is afgzaagd.


Brother Lono uit 100 Bullets is terug. Kan hij zijn innerlijke demonen de baas blijven of zullen ze weer bovenkomen wanneer het idyllische Mexicaans dorpje waar hij woont te maken krijgt met de georganiseerde misdaad?

0
Posted 19/04/2014 by

 
Full Article
 
 

What makes you think that you can be any different?

100 Bullets was een van de klassieke Vertigo-reeksen. Brian Azzarello en de Argentijnse tekenaar Eduardo Risso sponnen van 1999 tot 2009 een verhaal rondom Graves en zijn geheimzinnige koffertje met een ontraceerbaar geweer en 100 kogels. Wat begon als een reeks van losstaande gebeurtenissen zonder enig verband veranderde in een groots opgezette misdaadsaga die kon wedijveren met de beste gelijksoortige werken in film en literatuur…

Toen in het laatste deel de stofwolken optrokken was het lot van Graves, zijn opponenten en zijn medestanders voor een belangrijk deel in nevelen gehuld. Een ding wist de lezer zeker: de wandelende natuurkracht Lono had het overleefd. Want dat is wat hij doet…

In 2013 keerden Azzarello en Risso terug naar de wereld van 100 Bullets om te kijken wat er van Lono terecht is gekomen. Deze heeft na de gebeurtenissen in 100 Bullets God gevonden. Hij trok naar Mexico waar hij in een dorpje een lokale priester helpt met het runnen van zijn parochie. Met de lokale politieman regelt hij dat ie mag overnachten in de cel wanneer zijn innerlijke demonen beginnen op te spelen. Alles lijkt goed te gaan voor broeder Lono.

Maar een Mexicaans kartel weet stiekem achter de schermen veel invloed uit te oefenen. De idylle wordt bedreigt. Weten zij veel dat de verlossing van het dorpje schuilt in de duivel die lang geleden zijn intrede heeft gedaan…

Azzarello en Risso dienen de lezer een smakelijk misdaadverhaal voor in een Mexicaanse setting. Goed, het decor met een stoffig dorpje, kartels en een priester komen regelrecht uit het grote boek der cliché’s. Maar voor de rest is er niet veel mis met deze comic. Wanneer je hoopt op even lekker nostalgisch mijmeren over 100 Bullets dan moeten we je echter teleurstellen. Er is welgeteld één plaatje waarin de vaste 100 Bullets-lezer wat verwijzingen zal herkennen. Maar voor de rest staat dit verhaal echt op zichzelf. Zelfs het heerlijk zoetig geurende Vertigo-papier van weleer is de lezer niet gegund. Alles is vers.

We zijn op de redactie niet overtuigd van het nut om weer in de schimmige wereld van deze cultcomic te duiken. Maar Brother Lono laat zien dat het 100 Bullets-team nog wel een boel goed werk in zich heeft. Hopelijk krijgen ze bij Vertigo de kans om dit te laten zien. Daar zou iedere comicbookliefhebber blij van worden…

100 Bullets – Brother Lono bij archonia.com

100 Bullets - Brother Lono 001           100 Bullets - Brother Lono 002

100 Bullets - Brother Lono 003           100 Bullets - Brother Lono 004

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.