Random Article


Review: Hulk #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heel goed instappunt voor nieuwe lezers. HULK SMASH! en een veelbelovende cliffhanger

Op zijn slechtst


De eerste helft voelt een beetje geforceerd aan.


HHHAAARRGH! De Hulk is terug met een nieuwe nummer #1…

1
Posted 17/04/2014 by

 
Full Article
 
 
HHHAAARRGH!

hulk1-aOnze groene vriend krijgt weer eens een nieuwe nummer #1. Marvel‘s Indestructible Hulkreeks is voorbij en nu is het terug gewoon Hulk. Het ziet er dus naar uit dat Marvel steeds vaker met nieuwe nummers 1 zal komen om een langere verhaallijn af te sluiten en een nieuw instappunt aan te duiden voor nieuwe lezers. In principe is deze Hulk #1 echter gewoon een verzetting van de vorige reeks, want schrijver Mark Waid (Daredevil, The Amazing Spider-Man) blijft verhalenverteller van dienst. Maar als je Indestructible Hulk niet gelezen hebt, kan je nu gewoon inpikken en de samenwerking die Bruce Banner en zijn groene alter ego hadden met S.H.I.E.L.D. zal (voorlopig althans) naar de achtergrond verdwijnen.

We beginnen deze nieuwe reeks met een mysterie: Wie schoot de Hulk neer? De Hulk neerschieten? Dat kan toch niet? Blijkbaar kan het wél, als je maar goed genoeg kan schieten. We zien Bruce in een operatiekamer zitten, met zijn schedel open. De beste hersenchirurg op de wereld wordt erbij gehaald om twee kogels uit het hoofd van Banner te halen. Als hij daar niet in slaagt, zal Bruce – en dus de Hulk – sterven…

hulk1-varAangezien de Hulk buiten bedrijf is, gaat het grootste deel van de comic over de chirurg en leren we over zijn connectie met Bruce. Tussendoor gooit Waid ook nog eventjes het origine verhaal van de Hulk erbij voor de écht nieuwe lezers. Gelukkig neemt hij hier voldoende, maar niet te veel tijd (lees: één pagina) voor in beslag, dus het is niet echt storend voor de trouwe fan.  Het stuk met Carpenter, de chirurg, kan matig boeien en had wel wat korter gemogen (want dit gaat toch geen blijvend karakter worden), maar het geeft Waid wel de kans om de ontsnapping van Hulk te verantwoorden en ons uiteindelijk naar de toch wel veelbelovende cliffhanger te brengen…

Mark Bagley (Avengers Assemble, Ultimate Spider-Man) levert prima werk en tekent zuiver en duidelijk en speelt met een grote verscheidenheid in zijn panelen. Zijn Hulk is zoals een echte Hulk moet zijn: groen, kwaad en impressionant. Flashbacks worden verduidelijkt door een andere inkleuring en de actiescènes verliezen niets aan details. Weinig op aan te merken dus.

Al bij al is deze Hulk #1 een geslaagde nummer 1 en is hij, net zoals bij Indestructible Hulk, overtuigend genoeg om de volgende issues ook op te pikken. Een goede start, nu maar hopen dat Waid het kan blijven waarmaken, want de Hulk verdient een goede lange run…

HULK #1 bij Archonia.com

hulk1-b hulk1-c

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Moeten we dit artiesten duo nu Marky Mark noemen? xD

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.