Random Article


Een Robin staat op uit de dood in Batman – Robin Rises: Omega

 


1
Posted 16/04/2014 by

robin rises omegaIn juli verschijnt bij DC Comics de one-shot Robin Rises: Omega gemaakt door Peter Tomasi (Batman and Robin, Steel) en Andy Kubert (1602, Before Watchmen: Nite Owl). In deze comic zal een Robin uit de dood opstaan. Tenminste, dat suggereert de cover. Maar mogen we er als lezers vanuit gaan dat ze het hebben over Damian Wayne, de zoon van Batman en Robin dewelke een kleine twee jaar geleden overleed?

De eerste reactie is om dat wel te denken. In de Batman and…-reeks speelt momenteel de verhaallijn “The Hunt for Robin. Hierin zitten Batman en een aantal andere helden achter de lijken van Robin en Talia Al Ghul aan. Deze zijn door een onbekende partij meegenomen uit Wayne Manor.

Tomasi en Kubert weigeren om in te gaan op directe vragen over de identiteit van de Robin. Tomasi zegt concreet dat wanneer er een Robin uit de dood opstaat dit in ieder geval veel veranderingen met zich mee zal brengen. Het einde van The Hunt for Robin-verhaallijn wordt gepubliceerd in Batman and Robin #33, dat een week na de one-shot zal verschijnen. De reeks zal ook terug de titel Batman and Robin verkrijgen, want de Dark Knight heeft – zeker in zijn 75ste levensjaar – een Robin nodig en vice versa.

Toch zou het kunnen dat de titel van de one-shot al verraadt in welke hoek we de Robin moeten zoeken die op zal staan. Als Damian Wayne de alpha was dan zou omega suggereren dat er misschien een nieuwe Robin aankomt? Wie is dan de meest voor de hand liggende kandidaat? Gezien de opzichtige pogingen om meer diversiteit in comics te krijgen zou het niemand mogen verbazen dat het nu weleens een vrouw kan worden. En wie komen er dan beter in aanmerking dan Carrie Kelley of Harper Row?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Maar Harper Row is toch al Bluebird in Batman #28, wat een preview was van Batman Eternal een jaar later?

    We shall see :)

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.