Random Article


Review: Lola XOXO #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Heel erg mooie vormgeving

Op zijn slechtst


Goed begin, maar erg origineel is het verhaal nog niet


Lola is een knappe jonge dame die leeft in een post-apocalyptische wereld. Toen ze nog maar een klein meisje was, werd ze gescheiden van haar ouders…

3
Posted 15/04/2014 by

 
Full Article
 
 
More broken promises. More waiting. Tired of waiting. Waiting around for what?! No more waiting. It is time… To take what I want.

De jonge, getalenteerde comicbookartieste Siya Oum heeft al enkele jaren ervaring in de industrie als tekenares, inkleurster, inkster en coverartieste voor uitgeverijen als DC Comics, Aspen, Top Cow, Big Dog Ink en andere. Nu heeft bij Aspen Comics de kans gekregen om haar eigen creator-owned verhaal te vertellen, namelijk Lola XOXO.

Lola is een jonge dame die leeft in een post-apocalyptische wereld. Toen ze nog maar een klein meisje was, werd ze gescheiden van haar ouders en vond ze opvang bij een vriendelijke man die ook net zijn vrouw verloren was. Nu, vele jaren later, is ze opgegroeid in een veel hardere wereld, maar nog steeds wil ze terug op zoek gaan naar haar ouders. Ze is er van overtuigd dat zij nog leven en dat ze ook naar haar aan het zoeken zijn. Haar vriend/opvoeder heeft haar al deze tijd zo goed mogelijk beschermd, maar ze is het wachten beu. Ze vindt het hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen…

lolaxoxo-b

Met Lola XOXO brengt Oum dus haar eigen verhaal en ze doet dit best goed. Deze eerste issue is een klassieke introductie. We zien de origine van het hoofdpersonage en krijgen een idee van hoe ze tot de persoon is uitgegroeid die ze nu is. De dialogen die ons hoofdpersonage in het begin aangaat voelen nogal naïef aan. Dat is echter de bedoeling lijkt ons, om aan te tonen dat – voorlopig althans – Lola nog altijd een onschuldig, naïef meisje is. Naarmate het verhaal vordert, zien we haar reeds groeien, dus dat komt wel goed. Maar waar de comic vooral in uitblinkt is het visuele aspect. De tekeningen zijn werkelijk prachtig! Siya heeft een vrij sketchy stijl gekozen voor deze comic, die eigenlijk wel erg Europees aanvoelt. De ruwe inktlijnen en prachtige inkleuring maken het geheel af. Dat ze dit allemaal zelf doet is klasse!

Het verhaal is nog niet bijster origineel, maar dat hoeft ook nog niet. Het volgende deel zal dat moeten bepalen. De cliffhanger is echter al veelbelovend en eigenlijk ook wel onverwacht, dus het potentieel is er zeker om van deze zesdelige reeks een toppertje te maken. Aanrader!

LOLA XOXO #1 (COVER A) bij Archonia.com

LOLA XOXO #1 (COVER B) bij Archonia.com

lolaxoxo-a

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


3 Comments


  1. avatar
     
    Veruca

    Ik heb me kunnen inhouden… ik wacht wel op de trade. :p

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.