Random Article


Review: Iron Fist – The Living Weapon #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Perfecte symbiose van tekst en tekeningen.

Op zijn slechtst


Klein slordigheidje in de digitale kreuken. Het is op elke pagina hetzelfde.


Wie is Marvel’s Iron Fist en wat drijft hem?

2
Posted 13/04/2014 by

 
Full Article
 
 

I’m the ultimate living weapon.

Iron Fist krijgt binnen enkele jaren een eigen serie op Netflix. Natuurlijk komt er dan nu al een nieuwe comic onder All-New Marvel NOW! om hem terug onder de aandacht te brengen. Hier bij Brainfreeze lopen we al lang genoeg mee om dat te begrijpen. Maar is het ook wat? Wel, je hebt de score niet voor niets gezien…

Het verhaal draait om Danny Rand aka vechtexpert/gemaskerde superheld Iron Fist die een slapeloze nacht beleefd. Hij werd geïnterviewd door een leuke jonge journaliste wiens vragen herinneringen in hem losmaakten aan het moment dat hij op jonge leeftijd zijn vader verloor en zijn pad om Iron Fist te worden startte. Terwijl hij staat te mijmeren valt een onbekende partij hem aan.

Dit eerste deel bevat een goede introductie tot het personage. Voorkennis is niet noodzakelijk. Het eerste wat opvalt is het tekenwerk. Kaare Andrews (Spider-Man: Reign, Ultimate X-Men) tekent als een kruising tussen Frank Miller en een Mangatekenaar. Doordat hij ook het kleurwerk voor zijn rekening neemt sluit het werk goed aan op de tekst. De actiescènes zien er ook echt intens uit door het gebruik van de kleur rood. De scènes uit Danny’s jeugd zijn bewust zo opgemaakt dat het lijkt alsof je een hele oude comic zit te lezen. Andrews heeft er zelfs aan gedacht om wat kreuken in het papier te verwerken. Erg knap gedaan. Ook de opmaak van de tekstkaders zit goed in elkaar. Het ene moment lees je droge expositie en dan wordt je weer meegenomen in de interne monoloog van Danny terwijl het bijbehorende plaatje iets passend uitbeeld…

Tekst en tekeningen vormen zelden een beter geheel dan in deze Iron Fist: The Living Weapon #1. Kaare Andrews is duidelijk in zijn voornemen om het idee van de comicbookmaker die alles doet weer op de voorgrond te brengen. Mensen als Frank Miller, Walt Simonson en Mike Mignola zijn helden voor hem. En eerlijk is eerlijk. Hij lijkt geleerd te hebben van zijn Spider-Man: Reign-fiasco. Als hij dit niveau volhoudt dan is er geen reden om hem dit niet vaker te laten doen…

Iron Fist: The Living Weapon #1 bij archonia.com

Marvel-IronFist-2           Marvel-IronFist-3

Marvel-IronFist-4           Marvel-IronFist-5

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   

  Ik was ook prettig verrast door dit resultaat! De comic grijpt je en zuigt je in het verhaal dankzij de art maar ook de tekst.
 2. avatar
   
  Ctulu

  Marvel doet hun best om een indie flavor in hun reeksen te verwerken. Spijtig genoeg ben ik niet echt een fan van Iron Fist …

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.