Random Article


Review: Spider-Man – Family Business

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , ,
 
Coverprijs: $24.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Vermakelijk verhaal dat ook nog eens prachtig is geschilderd.

Op zijn slechtst


Het verhaal is nogal 'middle of the road'.


Peter Parker zit in de problemen en de enige die hem kan helpen is … zijn zus?! Lees hier onze review van Marvel’s nieuwe graphic novel Spider-Man: Family Business…

1
Posted 07/04/2014 by

 
Full Article
 
 

My name is Teresa Parker. I’m your sister.

Schrijvers Mark Waid (Superman: Birthright, Empire) en James Robinson (Starman, Earth-2) sloegen de handen in elkaar voor Spider-Man: Family Business, de nieuwe telg in Marvel’s lijn van originele graphic novels. Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen in de Superior Spider-Man-reeks dus de webslinger wordt hier nog gewoon gespeeld door Peter Parker. Het verhaal is instapklaar en heeft een duidelijk einde. Ook niet onbelangrijk om even te vermelden.

Peter Parker beleeft weer eens van die dagen. Hij beseft dat er nog een rekening van de elektriciteitsvoorziening openstaat. Als hij deze niet voor middernacht heeft betaald dan wordt zijn stroom afgesloten. De buurtwinkel heeft een betaalpunt. Alleen moet hij er dan wel binnen vijf minuten zijn. Dat gaat natuurlijk mis omdat er criminele activiteiten plaatsvinden en deze kan Spidey niet aan zich voorbij laten gaan. Eenmaal thuis, in een pikdonker appartment, valt er een groep gewapende mannen binnen die hem ontvoeren. Hij bevrijdt zich echter en weet te vluchten in de auto van een dame. Niet zomaar een dame, maar zijn zus Teresa Parker! Say what?! Er is weinig tijd om zich hierin te verdiepen want misdaadbaas de Kingpin blijkt geïnteresseerd te zijn in iets dat alleen de Parkers kunnen weten..

spideyfamilyb2

Waid en Robinson zijn op zichzelf natuurlijk prima schrijvers. Maar nu ze met elkaar optrekken verliezen ze eigenlijk elkaars unieke trekjes. De plot is prima. Ook de personages lezen als bewoners van het Spider-Man-universum. Maar de echte humor wordt, evenals de echte dreiging, gemist. Het verhaal is plot zonder veel inhoud.  Waarmee niet wordt gezegd dat Family Business geen onderhoudend verhaal is, want dat is het zeker.

De pagina’s worden geschilderd door de Italiaanse alleskunner Gabriele Dell’Otto (Secret War) op de lay-outs van Werther Dell’Edera. De pagina’s werken over het algemeen goed. Soms is het werk wat te vaag. Alsof Dell’Otto niet hard genoeg op het papier heeft gedrukt. Echt storen doet het niet.

Al bij al is Spider-Man: Family Business geen slechte aankoop. Het is een verhaal dat prima wegleest als een Spider-Man-comic en bovendien een verrassend einde heeft…

 Spider-Man: Family Business bij archonia.com

spideyfamilyb

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     

    De tekeningen lijken wel echt fantastisch!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.