Random Article


Review: Inhuman #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: ,
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prachtig tekenwerk van Joe Madureira.

Op zijn slechtst


Een veel te lange introductie voor een serie.


Overal ter wereld worden er nieuwe Inhumans geboren. Net op tijd voor het conflict dat onvermijdelijk zal komen in Marvel’s nieuwste reeks Inhuman…

2
Posted 07/04/2014 by

 
Full Article
 
 

The work is done. The work begins anew.

De Inhumans speelden jarenlang een vreemde rol in het Marvel-universum. Ze waren een genetisch gemodificeerd volk met superkrachten dat zich afzonderde in een stad. Daar werden ze geregeerd door hun koning Black Bolt. Meestal hoorde je niet echt veel van ze, maar Marvel heeft – met het oog op een toekomstige film – besloten om ze wat meer op de voorgrond te plaatsen. De status quo voor de Inhumans is behoorlijk opgeschud. Hun koning Black Bolt liet de stad Atillan ontploffen om een bedreiging uit te schakelen. Deze comic vertelt wat er daarna gebeurde…

De Terrigen Mist – het goedje dat de Inhumans hun krachten/gedaanteveranderingen schenkt – zweeft over de aarde. Wanneer het in contact komt met mensen die afstammen van de Inhumans ondergaan deze een veranderingsproces. Ze veranderen van gewone mensen in Inhumans, waarmee ze in feite Marvel’s nieuwe “mutanten” worden.

In deze Inhuman #1 zien we enkele mensen geraakt worden door de mist. Wie denkt dat hun tranformatie van een leien dakje gaat heeft het mis. Geen verhaal is compleet zonder kwaad genie. Voor Inhuman is dat Lash. Hij komt van de stad Orollan en is van mening dat je de status van Inhuman moet verdienen. Kersverse Inhumans die niet waardig zijn worden door hem gedood. Koningin Medusa probeert deze Inhumans te redden (en, als het even kan, haar man Black Bolt weer terug te vinden). Een van de nieuwe Inhumans is de jonge Dante. Hij is haar eerste rekruut voor het conflict dat komen gaat…

Charles Soule (She-Hulk, Superman/Wonderwoman) schrijft een vreselijk doorsnee verhaal. De lezer wordt goed bijgepraat over al het voorgaande. Maar het verhaal leest daardoor wel als één langgerekte scène. Want er gebeurt natuurlijk vrij weinig. Joe Madureira (Uncanny X-Men, Battle Chasers) is de attractie van deze issue. Hij is, zelfs 12 jaar na dato, nog steeds een beest van een tekenaar. Zijn pagina’s bevatten veel details en weten ondanks dat nog een zekere dynamiek te behouden. Het is lekker om de grootmeester weer eens in actie te zien.

Maar het tekenwerk is wel de enige reden waarom deze issue drie sterren krijgt. Voor de rest is Inhuman #1 vrij magertjes…

Inhuman #1 bij archonia.com 

Inhuman 001-1              Inhuman 001-2

 

Inhuman 001-3              Inhuman 001-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


2 Comments


 1. avatar
   
  MidgardSerpent

  Het tekenwerk was voor mij juist een grote teleurstelling. Het zou deels kunnen komen omdat zijn werk niet meer geinkt lijkt te worden, maar zijn werk ziet er een stuk simplistische en afgeraffeld uit ivm met zijn oudere werk. Je spant toch hele andere spieren als je jaren alleen concept art maakt.

  In zijn comic werk maakt ie nu toch veel luie en standaard artistieke keuzes. Ook qua poses e.d.
  Sla zijn BattleChasers of Uncanny X-men delen er maar op na, dat was veel gepassioneerder.

  Toegegeven, hij doet het al heel lang, dan ontstaat er op een gegeven moment stagnatie en sleet waar veel tekenaars niet meer uit kunnen komen, zie oa Mark Bagley en Jim Lee.

  Jammer!
  • avatar
    
   de baard van alan moore

   Je hebt een goed punt. Wanneer je Inhuman naast zijn vroegere werk legt dan zie je dat ie als striptekenaar zichzelf niet heeft doorontwikkeld. Artistiek gezien jammer. Maar er is ook een bepaald comfort voor de lezer wanneer deze kan zien dat niet alles in het leven verandert.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.