Random Article


Review: Caliban #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Sfeervolle opener.

Op zijn slechtst


Het had wat origineler mogen zijn.


In de verre uithoeken van de ruimte zweeft het ontmijningsschip The Caliban. Garth Ennis (Preacher, Crossed) legt de vermoedelijk laatste vlucht van dit schip vast in zijn nieuwe sci-fi horrorreeks voor Avatar Press…

1
Posted 04/04/2014 by

 
Full Article
 
 

You’re on your own.

In de verre ruimte zweeft het schip The Caliban. Het is een ontmijningsschip dat in de uithoeken van het universum op zoek is naar grondstoffen. In deze Caliban #1 zien we hoe het schip met een vol ruim weer terugkeert naar de aarde. Garth Ennis (The Pro, Preacher) en Facundo Percio (Fashion Beast) hebben besloten om de vermoedelijk laatste vlucht van dit schip vast te leggen…

Via één van de hoofdpersonages wordt de wereld van Caliban beschreven. Ze werkt, stiekem tussen de bedrijven door, aan een roman. Warren Ellis (Transmetropolitan, Moon Knight) romantiseert in zijn werk vaak de ruimtevaart. Garth Ennis geeft een ontnuchterende antithese op zijn stelling. Het was heel wat dat men, vele jaren na de eerste reis naar de maan, de bemande ruimtevaart überhaupt heeft hervat. De mens is immers maar alleen in het universum en de enige reden om de ruimte in te trekken is de stevige som die je krijgt om in verre uithoeken grondstoffen te delven op planetoïden, asteroïden en andere stukken ruimtepuin.

De reis op zich is ook geen pretje. De aarde verlaten lijkt misschien een puik idee, maar het gebrek aan een uitzicht zorgt ervoor dat alleen de mentaal sterkste mensen een schip kunnen besturen. De rest van de bemanning wordt verplicht om de reis in een slaapcabine door te brengen omdat ze na een tijdje stapelgek worden. Maar dan maakt het schip tijdens de reis ineens contact met een vreemd vaartuig en blijkt de mens niet zo alleen te zijn als aanvankelijk gedacht…

Avatar Press heeft de reputatie van een uitgeverij te zijn die zijn geld vooral verdient met materiaal dat de stempel “pulp” verdient. Er zijn uitzonderingen te bedenken en deze comic is daar een van. Deze eerste issue is een prima opener die erg spannend is. We waren aangenaam verrast. En ja, je kunt beweren dat Ennis erg naar Alien heeft gekeken. Maar dat gaf hij zelf al eens toe. Houd deze reeks in de gaten…

Caliban #1 bij archonia.com

CALIBAN_01_page_13-copy-2     CALIBAN_01_page_16-copy-2      CALIBAN_01_page_17-copy-2

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Het lijkt me wel heer erg duidelijk waar hij de mosterd vandaan gehaald heeft… Maar ik eet dat graag op mijn boke met kaas!
    Enkel het kleurenpalet vind ik nogal raar ….

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.