Random Article


Review: Sovereign #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De cover geeft de inhoud briljant weer.

Op zijn slechtst


Veel woorden en begrippen zonder context,


Sovereign is een nieuw epos in de geest van Game of Thrones. Daar begint de ellende…

3
Posted 22/03/2014 by

 
Full Article
 
 

Damn you, monster! Either I fall, or you do.

Sovereign is een dappere poging van Chris Roberson (Edison Rex, iZombie) en Paul Maybury (Popgun, Catalyst Comix) om een nieuw fantasyepos onder de vlag van Image Comics uit te brengen.

Het eerste probleem is echter dat de makers meteen een link leggen met Game of Thrones. Goed, je geeft de argeloze lezer een idee van wat hij kan verwachten. Maar tegelijk geef je je lezers hiermee ook een zeker verwachtingspatroon mee, waar deze comic niet aan voldoet en waarschijnlijk ook niet aan kan voldoen…

In wezen zijn er drie verhaallijnen. Er is een groep reizigers die stuiten op de slachtoffers van een recente aanval door bandieten. Ze maken gebruik van bepaalde rituelen om de doden te begeleiden naar het hiernamaals. In de tweede verhaallijn gaat een groep prinsen jagen en is er sprake van onderling gekibbel. In de derde verhaallijn stuiten enkele zeelieden op een monster. De cover geeft in dat opzicht briljant aan wat je kunt verwachten in Sovereign

Het is duidelijk dat er gewerkt wordt aan een groots epos. Maar er wordt teveel met namen en begrippen gestrooid en te weinig aandacht besteed aan het omschrijven van deze namen en de bijbehorende concepten. Het lezen van deze comic is daarom nodeloos verwarrend en werkt vooral op de zenuwen. Het lijkt erop alsof Roberson niet goed begrijpt dat hij een maandelijkse publicatie schrijft. Je dient een verhaal anders op te bouwen dan hoe het hier nu gebeurt. We blijven het zeggen, maar een voorbeeld van een goede fantasy titel is in dat geval Ravine.

Het tekenwerk oogt dan weer alleraardigst. Maar dat is niet voldoende om deze comic te redden. Het zou ons erg verbazen als uit Sovereign uitgroeit tot een hitserie…

Sovereign #1 bij archonia.com

Sovereign-01-01-0bf85-665x1024               Sovereign-01-02-73738-665x1024

Sovereign-01-03-b74c6-665x1024                Sovereign-01-04-764db-665x1024

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


3 Comments


  1. avatar
     

    Jammer, zag er veelbelovend uit.

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.