Random Article


Rocket Girl #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Waanzinnig amusante comic.

Op zijn slechtst


Echt onleesbaar wanneer je de vorige issues niet hebt gelezen.


Rocket Girl haalt het New York van 1986 overhoop om haar belagers uit de toekomst af te schudden…

0
Posted 21/03/2014 by

 
Full Article
 
 

Quimtum Mechanics made these guys what they are…and I don’t think I can lose them.

We waren het alweer bijna vergeten, maar het werd inderdaad weer eens tijd voor een nieuwe Rocket Girl-issue. Rocket Girl draait om de jonge Dayoung Johansson. Ze is een agente uit een alternatieve toekomst die terugreist naar het New York van 1986. Daar doet ze onderzoek naar de opkomst van de Quimtum Mechanics Megacorporation. Een toonbeeld van fout kapitalisme dat alles bepaalt in haar toekomst. Maar in 1986 was het nog maar een onbeduidend bedrijfje. Wat maakte hun opmars mogelijk? Ze denkt corruptie…

Ondertussen zijn twee agenten van Quintum haar achterna gereisd naar 1986. Ze proberen met alle geweld te voorkomen dat Dayoung de toekomst verhindert. De agenten komen uiteraard vergezeld van fancy luchtscooters met genoeg bewapening om een kleine stad te verpulveren. Zo maakt eind 1986 hardhandig kennis met de toekomst. Gelukkig heeft deze toekomst haar eigen jetpack al meegenomen…

Oppervlakkig gezien lijkt het verhaal een voorspelbare wending te nemen. De wetenschapsters waarmee Dayoung in deel één kennismaakte moeten zichzelf overtuigen dat het goed is wanneer ze de techniek van haar jetpack niet misbruiken. Ondertussen vecht Dayoung natuurlijk voor haar leven en de veiligheid van de stad en haar inwoners. Maar tussen de regels door lees je toch dat de oplossing op een onverwachte manier bereikt zal gaan worden.

Amy Reeders pagina’s zijn wederom adembenemend mooi. Wat een dynamiek, wat een gevoel voor detail. De preview  geeft al een bescheiden voorproefje van de rest van deze issue. Wie weleens reacties leest van lezers op Amerikaanse sites ziet vaak voorbij komen dat comics niet zo fun meer zijn. Brandon Montclare (Halloween Eve) en Amy Reeder (Batwoman) verliezen zich niet in eindeloos gefilosofeer over het amusementsgehalte van comics. Ze maken er gewoon een!

Rocket Girl #4 bij archonia.com

Rocket Girl 004 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.