Random Article


Steve Moore overleden

 


1
Posted 20/03/2014 by

bumper book of magicWoensdag kwam het nieuws naar buiten dat Steve Moore in het voorbije weekend is overleden. De schrijver werd slechts 64 jaar.

Het gros van Moore’s werk verscheen in Engeland en hij is niet echt bekend bij het grote publiek. Voor 2000 AD schiep hij titels als Red Fang en Axel Pressbutton. Ook bedacht hij het formaat van de kortverhalen Tharg’s Future Shocks. Een kweekvijver voor jong talent. Hij leverde voor de Amerikaanse markt bijdrages in de vorm van korte verhalen aan Tom Strong en schreef hij eind vorig decennium Hercules: The Thracian Wars voor Radical Publishing (waarvan de verfilming binnenkort in de bioscoop te zien is).

Maar zijn belangrijkste bijdrage aan het stripmedium is het ‘ontdekken’ van zijn vriend Alan Moore. Toen de Britse schrijver zijn eerste stapjes in het stripmedium zette was het Steve Moore (no relation) die hem liet zien hoe je comics diende te schrijven. Hij was ook degene die Alan Moore en Dave Gibbons aan elkaar introduceerde waardoor hij indirect het fundament heeft gelegd voor Watchmen. Dat Alan Moore zijn naamgenoot niet uit zijn directe kennissenkring heeft verbannen mogen we rustig als een teken van de kracht van hun vriendschap beschouwen. Alan bewees al eens eerder de nodige eer aan zijn vriend via het multimediale werk Unearthing.

De beide Moores waren al een aantal jaren bezig aan het Bumper Book of Magic dat bij Top Shelf zou verschijnen. De vraag is nu of dit werk nog zal worden afgerond?

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


 1. avatar
   
  soda

  rip
  dat van die vriendschap wist ik niet!

  knap werk dat je hier levert,
  stevie ;)





Leave a Response



Gelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.