Random Article


Review: Forever Evil #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Spetterende actie. Goeie karaktermomenten. Intrigerende cliffhanger.

Op zijn slechtst


Cliffhanger lijkt ervoor te zorgen dat alles in het volgende deel wel heel snel afgehandeld moet worden.


Een heuse confrontatie tussen Lex Luthor’s Injustice League en het Crime Syndicate met Batman er middenin in Forever Evil #6, inmiddels het voorlaatste deel van DC’s grote blockbusterverhaallijn…

0
Posted 12/03/2014 by

 
Full Article
 
 

I am not leaving you, Dick

Inmiddels is Forever Evil, DC‘s eerste echt grote event in de New 52, toe aan haar zesde en voorlaatste deel. Lex Luthor heeft ondertussen een leger superschurken samengebracht in een nieuwe Injustice League, bedoeld om de huidige heersers van de planeet – het Crime Syndicate van Earth-3 – te stoppen. Luthor en de zijnen vallen het hoofdkwartier van de kwaadaardige Justice League-tegenhangers aan, Batman en Catwoman gaan mee om de gevangengenomen Nightwing te bevrijden…

foreverevil6varZoals je wel kan verwachten, is dit voorlaatste deel van Forever Evil voornamelijk één groot gevecht geworden tussen de League en het Syndicate. Geoff Johns levert opnieuw heel wat leuke karaktermomenten met de egotripperij tussen Lex Luthor en Batman, Black Adam en Ultraman en een geweldige confrontatie tussen Captain Cold en Johnny Quick. Het lot van Nightwing en Batman’s trouw aan zijn ex-partner/surrogaatzoon blijven intrigerend en, misschien nog belangrijker, wordt eindelijk de identiteit van de mysterieuze gevangene van het Crime Syndicate onthuld.

Een stevige cliffhanger, zeker, al lijdt het event hiermee schijnbaar wel aan het Final Crisis-syndroom om, met nog maar slechts één issue te gaan, een nog grotere dreiging dan deze uit de voorbije delen voor te stellen…

Het blijft afwachten of Forever Evil zal blijven knallen tot op het einde, maar fans van de Batman, de DC-villains en van de wendingen die het verhaal ondertussen al genomen heeft worden met Forever Evil #6 op hun wenken bediend. Een uitstekende voorlaatste issue.

Forever Evil #6 bij archonia.com

 TIE-INS?

  • fejl28JUSTICE LEAGUE #28 (Geoff Johns/Ivan Reis): De New 52-oorsprong van de Metal Men! Een interessante hedendaagse update voor de creaties van dokter Will Magnus.
  • JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #12 (Matt Kindt/Eddy Barrows): Martian Manhunter en Stargirl nemen het op tegen Despero. Het gebeurt af en toe weleens dat een verhaal net één hoofdstuk te lang duurt, dit is dat overbodige hoofdstuk…
  • In SUICIDE SQUAD #28 (Matt Kindt/Jason Masters) maakt OMAC korte metten met o.a. King Shark, Steel en Power Girl, maar Amanda Waller heeft een plan – samen met Deadshot, Harley Quinn en wat “magische” kogels. Onverwacht einde, maar nota bene een stevige cliffhanger…
  • FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION #5 (Brian Buccellato/Scott Hepburn): De Rogues keren terug naar Central City en treden in conflict met de Royal Flush Gang, Johnny Quick en Atomica. Vanwege de personages is Rogues Rebellion misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het blijft wel één van de betere en meest consistente tie-inreeksen.
  • FOREVER EVIL: BLIGHT ging deze maand verder in JUSTICE LEAGUE DARK #28, TRINITY OF SIN: PANDORA #8, CONSTANTINE #11-12 en TRINITY OF SIN: THE PHANTOM STRANGER #17 en blijft, of wat had je gedacht, enkel voor de fans van de magische personages in het DCnU. En vooral deze van John Constantine.

fejla12              fe-Suicide_Squad_28

fe-Rogues-Rebellion-5              fe-jld28

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.