Random Article


Review: Tomb Raider #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Personages:
 
Coverprijs: $3,50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Lara Croft is terug!

Op zijn slechtst


Deze eerste issue is weinig overtuigend


Gail Simone (Red Sonja) brengt dé Lara Croft terug naar het comicbookmedium en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Worden ze ingelost in deze nieuwe Tomb Raider #1?

0
Posted 11/03/2014 by

 
Full Article
 
 
Every slumber, a new nightmare. I keep thinking people will read each new entry and say, “There. That’s the night Lara Croft’s mind broke.”

Gail Simone (Red Sonja) brengt dé Lara Croft terug naar het comicbookmedium en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor deze nieuwe Tomb Raider #1 onder Dark Horse. Lara is een van de weinige overlevenden van een expeditie naar het eiland Yamatai. Ze is nu terug thuis, maar ze is mentaal gebroken en moet vechten om er bij te blijven. Ook enkele vrienden die samen met haar het hele avontuur overleefd hadden, hebben het niet gemakkelijk. Het duurt dan ook niet lang of Lara wordt in een nieuw avontuur gestort en moet alweer vechten voor haar leven…

De comic bouwt verder op de gebeurtenissen in de videogame die in 2013 nieuw leven blies in de Tomb Raiderfranchise. Of dat werkelijk de beste keuze was, valt nog af te wachten, want wie het spel niet gespeeld heeft mist toch wel enige achtergrond. Het is geen absolute noodzaak om de game gespeeld te hebben, maar het verhaal ervan kennen geeft wel duidelijk een meerwaarde aan de comic. Als we echter puur naar de comic kijken, dan moeten we besluiten dat deze wat teleurstelt. Er gebeurt in feite niet erg veel en gebrachte verhaal is eigenlijk niet zo heel interessant verteld. Gail Simone kan beter dan dit.

Als we dan nog even kijken naar het tekenwerk dan voelen we ons toch ook wat bestolen. Wanneer je de prachtige details en weelderige omgevingen in het spel voor ogen hebt, dan is de weinig gedetailleerde, platte stijl van de comic toch wel een heel groot contrast. Op zich is het niet lelijk getekend en de inkleuring is best mooi, maar het mist diepgang. Het voelt aan alsof er niet al te veel tijd is ingestoken.

Tomb Raider #1 is en blijft een eerste issue, dus wie weet kan het serie ons toch nog overtuigen in het verdere verloop, maar op zich is dit geen al te beste eerste deel. Zeker niet eentje die de franchise eer aan doet en de duizenden fans zal weten te overtuigen. Het “Wauw! Ik wil meer!“-gevoel blijft namelijk uit. Een beetje een gemiste kans dus voor Simone en de rest van het team, maar volledig afschrijven doen we nog niet. Eerst even kijken waar het naartoe gaat…

TOMB RAIDER #1 bij Archonia.com

tomb1 tomb4 tomb3 tomb2

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.