Random Article


Review: Moon Knight #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het is een detectiveverhaal zoals je deze in het Marvel-universum niet snel tegenkomt.

Op zijn slechtst


Alles schreeuwt Batman.


Moon Knight is terug in New York City. En gekker dan ooit. Of heeft Khonshu hem weer in zijn armen gesloten?

0
Posted 08/03/2014 by

 
Full Article
 
 

You’re not insane

Tot ieders verbazing beginnen Warren Ellis (Transmetropolitan, Desolation Jones) en Declan Shalvey (Thunderbolts) aan een nieuwe Moon Knight-reeks voor Marvel. Nog geen twee jaar geleden ging de run van Brian Michael Bendis (Powers, Takio) en Alex Maleev (Daredevil, Empire of the Dead) op hetzelfde personage als een nachtkaars uit. Wat kunnen Ellis en Shalvey anders doen?

Moon Knight is natuurlijk het alter ego van de voormalig huurling Marc Spector. Ooit werd hij tijdens een missie voor dood achtergelaten bij een beeld van de Egyptische maangod Khonshu. De stervende Spector kreeg een visioen waarin Konshu aan hem verscheen. In ruil voor een nieuw leven zou Spector de avatar van de maangod op aarde worden. Marc stopt als huurling, investeert zijn opbrengsten en vergaart een fortuin. Met dat fortuin financieert hij zijn optredens als Moon Knight, de gesel van de onderwereld…

Warren Ellis presenteren Moon Knight in dit eerste nummer vooral als een kloon van DC’s Batman. Hij wordt, ondanks zijn dubieuze reputatie, door een inspecteur om hulp gevraagd wanneer een seriemoordenaar genaamd The Slasher de stad onveilig lijkt te maken. De agenten willen hem arresteren, maar de commissaris presenteert hem duidelijk als de enige manier waarop deze klus geklaard kan worden. Een duidelijkere link met Batman kan niet worden gelegd.

Het verhaal in deze eerste issue lijkt dan ook vooral bedoeld te zijn om Moon Knight te rebranden. Met name de nieuwe manier van kijken naar zijn mentale gesteldheid zou je als verfrissend kunnen beschouwen. Is het ook sterk? Tja, er zijn weleens comics met meer vaart uit de startblokken gekomen, maar het is zeker interessant leesvoer. En aangezien Ellis niet geinteresseerd lijkt om iets voor DC Comics te doen kun je dit ook beschouwen als zijn Batman.

Deze bespreking van Moon Knight #1 zou niet compleet zijn zonder een shout-out naar Declan Shalvey en coloriste Jordie Bellaire. Ze complimenteren elkaars werk uitstekend. Shalvey levert rauw tekenwerk dat de straten van New York tot leven brengt. En Bellaire weet hem door middel van haar inkleuring steeds zo uit te lichten dat het lijkt alsof elke scène rondom hem is opgebouwd. Het is niet de beste comic van de maand, maar vakwerk is Moon Knight #1 zeker.

Moon Knight #1 bij archonia.com

Moon Knight 1 1 mrt 14         Moon Knight 1 2 mrt 14

Moon Knight 1 3 mrt 14           Moon Knight 1 4 mrt 14

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.