Random Article


Review: Starlight #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Goran Parlov is als een uit de dood teruggekeerde Moebius.

Op zijn slechtst


Voorspelbaar en het verhaal is natuurlijk wederom opzichtig geschreven voor de film.


Duke McQueen vloog ooit door de ruimte tussen de aliens, maar hij kwam terug om de liefde van zijn leven te huwen. Nu woont hij terug op aarde en nadat zijn vrouw is gestorven en zijn zonen van hem zijn vervreemd heeft ie niets meer om voor te leven. Tot een ruimteschip landt in zijn achtertuin… Lees hier de review van Starlight #1 door Mark Millar en Goran Parlov

0
Posted 06/03/2014 by

 
Full Article
 
 

Aliens are out there and I’ve met them, says McQueen.

Starlight is de eerste telg in wat het Millarworld-universum zou moeten worden, het multimediakoninkrijk van schrijver Mark Millar (Kick-Ass, Wanted, The Ultimates). We zijn wat bevooroordeeld wanneer het op Millars werk aankomt. De Schot maakt vaak nogal opzichtig gebruik van andermans ideeën om deze vervolgens te verpakken als eigen creaties. Echte originaliteit is inderdaad een zeldzaamheid, maar Millars werk heeft iets van onbeschaamdheid.

Deze Starlight #1 wordt gepubliceerd door Image en draait om Duke McQueen. De testpiloot verdween ooit tijdens een vlucht en dook veertig jaar geleden weer op. Hij claimde dat hij te gast was geweest bij aliens en daar de nodige avonturen had beleefd. Tijdens het lezen van de comic wordt je getrakteerd op Duke’s ruimteavonturen en zijn huidige leven. Een groter contrast is er niet mogelijk. Duke kwam terug naar de aarde voor zijn teerbeminde geliefde, maar inmiddels is hij aardig vereenzaamd. Zijn vrouw is overleden en zijn zonen hebben geen aandacht voor hem. Mensen zien hem, vanwege zijn claims, als een zonderling. Duke heeft niets om voor te leven. Totdat in zijn achtertuin een buitenaards schip landt…

Het eerste wat opvalt is het fijne tekenwerk van Goran Parlov. De man tekent als een jonge Moebius en dat is een compliment. Zijn figuren hebben een eigen mimiek. Zijn decors zijn episch. Al blijkt ook dat Parlov naar Flash Gordon heeft gekeken voor inspiratie. Deze klassieke Amerikaanse krantenstrip viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Al mogen we, gezien de eerdere uitspraken van Mark Millar, niet uitsluiten dat Parlov het op zijn verzoek heeft gedaan.

Nu we het toch over hem hebben. Millar schrijft een verhaal met een hart. Maar het is wel heel voorspelbaar. Het verhaal van de held op zijn retour die nog een laatste kans krijgt hebben we al eens gezien. Meerdere keren zelfs. Dit is wederom opzichtig geschreven voor de film. De vraag is alleen hoeveel andere elementen hij zal lenen uit Flash Gordon?

Maar laten we hem vooralsnog het voordeel van de twijfel geven. We hebben ons best vermaakt tijdens het lezen van Starlight en dat is ook wat waard…

Starlight #1 bij archonia.com

starlight 1          starlight 2

starlight 3           starlight 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.