Random Article


Review: Deadly Class #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het haalt invloeden uit diverse zaken en doet dat heel slim.

Op zijn slechtst


Het verhaal tikt de nodige 80s clichés moeiteloos aan.


The plot thickens in Deadly Class #2. Het hoofd van de school of assasins lijkt de enige te zijn met een zwak voor Marcus. Zijn medestudenten kunnen hem wel schieten..letterlijk.

0
Posted 05/03/2014 by

 
Full Article
 
 

You would be wise to learn respect for a man’s thirst for revenge.

Rick Remender kan na zijn werk op Uncanny X-Force en Fear Agent wel een potje breken op de redactie. Daarom keken we vol goede moed uit naar dit tweede deel van Deadly Class, zijn nieuwe reeks bij Image.

Het verhaal draait om Marcus wiens leven een radicaal andere wending nam toen zijn ouders werden verpletterd door een suïcidale psychiatrische patiënt. Een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen die de regering van Ronald Reagan de Verenigde Staten oplegde in de jaren tachtig. Het is voor het verhaal ook nog wel aardig om te weten dat het speelt in 1987.  Marcus wordt gerekruteerd door de school of assassins en dat is de plek waar we dit tweede deel beginnen…

De comic verandert nu in een soort highschoolfilm met alle clichés die daarbij horen. Marcus is de bijzondere jongen waar iedereen al wat over gehoord heeft. Hij wordt bijgevolg door bijna niemand geaccepteerd. Het meisje dat hem rekruteerde zou zomaar uit kunnen groeien tot zijn geliefde etc., etc. Remender maakt er geen geheim van dat hij hier flink heeft gekeken naar John Hughes-films. Gezien het tijdperk waarin deze comic speelt laten we hem ermee wegkomen. Toch is de voorspelbaarheid van het verhaal wel een minpuntje. Ondanks het feit dat de spanning goed wordt opgebouwd en het lekker is geschreven.

Wes Graigs tekenwerk verdient ook een nadere verkenning. Zijn close-ups zijn niet het sterkste deel van zijn werk. Maar dat maskeert hij slim door het paginaontwerp aan te passen waardoor je oog er niet te lang blijft hangen. Zijn werk is het aantrekkelijkst wanneer hij de  zaken van een afstandje bekijkt. Het is sterker zonder alle details. Dan doet het denken aan het werk van pakweg een Steve Ditko (The Amazing Spider-Man).

Als je de voorspelbaarheid van het verhaal even wegdenkt dan krijg je met Deadly Class #2 een comic die slim leentjebuur speelt bij diverse films/comics. De opkomst van Marcus kun je ook zien als de eerste dagen van een superheld. De hele school of assassins is natuurlijk geinspireerd op oude kung-fufilms en zo zijn er ongetwijfeld nog de nodige zaken te ontdekken. We blijven dit lezen, ook al scoort het minder dan het eerste deel…

Deadly Class #2 bij archonia.com

Deadly class 2 1        Deadly class 2 2

Deadly class 2 3         Deadly class 2 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.