Random Article


Review: Worlds’ Finest #20

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Als popcornvermaak scoort het goed.

Op zijn slechtst


Het verhaal is gedateerd.


Worlds’ Finest #20 biedt het tweede deel van de Superman/Batman/Huntress/Power Girl cross-over First Contact…

0
Posted 03/03/2014 by

 
Full Article
 
 

Don’t confuse effective choices with personal style, Huntress.

Worlds’ Finest #20 gaat verder waar Batman/Superman #8 ophield en zet de First Contact cross-over tussen beide DC-series verder. De krachten van Power Girl en inmiddels ook Superman zijn op hol geslagen. Batman vermoedt dat Kaizen Gamorra hierachter zit en dus rest het nobele viertal niets anders dan het opzoeken van deze despoot in zijn ministaatje Gamorra…

Dit tweede deel van de cross-over kent een groot niveauverschil met de eerste. Paul Levitz (Legion of Super-Heroes, Huntress) laat nog wel zien dat The Huntress zich nog steeds met moeite kan distantiëren van het idee dat de Batman uit het reguliere DC-universum niet dezelfde persoon is als de Batman van Earth-2, haar vader. Maar zodra het verhaal zich focust op het conflict met Kaizen Gamorra dan wordt het eigenlijk heel saai. De eerste associatie die het oproept is met vijftig jaar oude James Bond-films. Dat heeft zijn tijd en plaats maar als je deze formule weer gebruikt in de 21ste eeuw dan doe je jezelf als schrijver geen goede dienst. Het levert voer aan de critici die menen dat Levitz zijn gevoel met het publiek van nu is kwijtgeraakt.

Het tekenwerk is prima, maar breekt wel enorm met de stijl van Jae Lee (Hellshock, Inhumans). De combo Scott McDaniel (Blue Beetle, Doom Patrol) en RB Silva (War Machine, Action Comics) levert tekenwerk dat soms doet denken aan comics als WildCats en Tom Strong. Je moet ervan houden. Op de redactie waren de kampen verdeeld. Sommige vonden het stijltje kunnen, anderen riepen dat de jaren negentig toch al even voorbij zijn.

Wat blijft staan is dat deze issue toch een stap terug is ten opzichte van het eerste deel. Over het tekenwerk kun je twisten, maar het verhaal kan echt niet meer. Al moet worden gezegd dat Levitz wel een goede zakenman is, omdat hij, als ex-president van DC Comics, nu toch een redelijk comfortabele positie voor zichzelf heeft geregeld als schrijver. Iemand anders was allang weggestuurd…

Worlds Finest #20 bij archonia.com

worlds finest 20 1        worlds finest 2 2

worlds finest 20 3        worlds finest 20 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response



Gelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.