Random Article


Review: Batman/Superman #8

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Jae Lee levert prachtplaten voor een prima verhaal.

Op zijn slechtst


Er is wel wat voorkennis nodig.


Power Girl en The Huntress roepen de hulp van Batman en Superman in. Pikant detail. Ze komen allen uit andere universa. De mini cross-over First Contact begint met deze Batman/Superman #8…

0
Posted 02/03/2014 by

 
Full Article
 
 

This is alternate universe stuff! He’s probably evil or crazy or..

Batman/Superman gaat een mini cross-over aan met Worlds Finest getiteld First Contact. De World’s Finest-serie is misschien niet zo bekend bij de meeste lezers. Deze reeks gaat over de Power Girl en Huntress van Earth-2. Ze komen in het reguliere DC-universum terecht waar ze een weg terug proberen te vinden naar huis. Ondertussen proberen ze onopvallend tussen de bewoners hun levens te leiden.

Dan is het natuurlijk een probleem wanneer Power Girl’s krachten op hol slaan en haar dreigen te vernietigen. Huntress kent wel iemand die dit eventueel kan oplossen: Batman. De man die op Earth-2 haar vader was, maar hier niet veel ouder dan is dan haarzelf.

In deze issue zien we het spel tussen The Huntress en Batman. De laatste wil wel wantrouwend zijn, maar langzaam maar zeker overtuigdtThe Huntress hem niet alleen van haar oprechtheid maar laat het de Dark Knight ook voor het eerst nadenken over een andere wending in zijn privéleven. Batman en een dochter? Waarom niet! Superman maakt hetzelfde mee met Power Girl, waarmee hij een band voelt vanwege hun gedeelde buitenaardse afkomst.

Batman - superman 8 #2

Het verhaal van Greg Pak (Warlock, Action Comics) is stiekem best sterk. De echte actie vindt plaats in de gedachten van de hoofdpersonen. Het draait allemaal om vertrouwen. Zowel bij Bats en Supes als bij de twee dames van Earth-2. De fysieke actie wordt overigens niet verwaarloosd. Jae Lee (Before Watchmen: Ozymandias, The Sentry) geeft de therapeutische tikken wat extra’s mee waardoor je als lezer de dreunen zelf voelt.

Een klein kritiekpuntje is dat deze cross-over eigenlijk begint met Worlds Finest #19. Dat had beter gecommuniceerd mogen worden. We hebben ons echter wel vermaakt met deze Batman/Superman #8

Batman/Superman #8 bij archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.