Random Article


Review: She-Hulk #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een verrassend leuk verhaal.

Op zijn slechtst


Teveel focus op het advocatenbestaan.


De She-Hulk is terug en haar nieuwe serie belooft opnieuw een “Marvel Legal” te worden…

5
Posted 19/02/2014 by

 
Full Article
 
 

I am neither bad nor good. I am simply legal.

De grootste gimmick van Marvel‘s nieuwste She-Hulk-serie is waarschijnlijk schrijver Charles Soule (27, Superman/Wonder Woman). De man is advocaat en runt zijn eigen praktijk. Naast het advocatenwerk staat hij bekend om het hoge aantal series dat hij neerpent (momenteel zo’n 6 reeksen verdeeld tussen Marvel,DC en Oni Press, zijn planning moet haast feilloos zijn). De eerste reactie is om sceptisch te zijn. Iemand met zo’n schema kan toch geen kwaliteit leveren. Maar dat is niet het geval…

Deze nieuwste She-Hulk #1 is stiekem erg leuk. De focus ligt op Jennifer Walters – de nicht van Bruce Banner/Hulk – die door haar advocatenkantoor wordt buitengegooid. Ze wordt in de bar waar ze haar frustratie verdrinkt aangesproken door de weduwe van een superschurk. Die claimt dat Tony Stark/Iron Man een patent van haar man heeft gestolen. Shulkie denkt dit met een gesprek op te lossen, maar dan heeft ze niet op de advocaat van Stark Enterprises gerekend.

De focus ligt in deze issue misschien wat te veel op de kleine details van de advocatuur en wat minder op het superheldenwerk. De schrijfstijl van Soule zorgt er echter voor dat het niet irriteert. Wat ook niet irriteert is het heldere tekenwerk van Javier Pulido (Hawkeye,Human Target). Zijn stijl oogt Europees en doet wat denken aan het werk van Marcos Martin (The Private Eye, Daredevil). Zijn pagina’s zijn gewoon genieten.

Dit is een prima terugkeer van de She-Hulk. Wij willen meer en zijn arrogant genoeg om te denken dat jullie na het lezen van deze issue ook meer willen. Als de makers het goed aanpakken dan kan deze serie dezelfde status als pakweg een Hawkeye bereiken…

She-Hulk #1 bij archonia.com

she-hulk 1 1           she-hulk 1 2

she-hulk 1 3           she-hulk 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


5 Comments


  1. avatar
     
    Veruca

    Ik krijg hoofdpijn van die tekeningen. -_-

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.