Random Article


Garth Ennis brengt een ode aan zijn muze in Caliban

 


1
Posted 19/02/2014 by

Velen zullen het misschien gemist hebben maar onlangs kondigde Avatar Press de serie Caliban aan. Een nieuwe serie uit de typemachine van Garth Ennis (Preacher, Crossed) en met tekenwerk van Facunda Percio (Anna Mercury, Fashion Beast). In verre uithoeken van de ruimte dobbert het ontmijningsschip The Caliban. We volgen de bemanning van dit schip tijdens hun doen en laten. Wanneer ze contact maken met een buitenaardse levensvorm komen ze er tot hun schrik achter dat de grote onbekende ruimte vreselijk enge dingen kan bevatten…

Ennis geeft in een kort interview met Bleeding Cool ruiterlijk toe waar hij de mosterd vandaan haalt. De Ierse schrijver is immers zijn hele leven al fan van de film Alien. In zijn ogen is dat een feilloze film. Toen hij hoorde dat er gewerkt werd aan de prequel Prometheus sloeg zijn fantasie op hol. De film is uiteindelijk een andere kant opgegaan dan deze serie, maar wie wil kan dus wel wat parallellen ontdekken.

Het verhaal draait niet alleen om de sociale levens van een groep mensen in de ruimte. Mensen hebben de neiging om zich aan te passen aan moeilijke situaties. De vraag is hoe ze omgaan met de stress van het samenleven op zo’n schip terwijl boze buitenaardse wezens aan de buitenkant krabbelen.

Het eerste deel van Caliban ligt op 5 april in de winkel.

Pre-Order Caliban #1

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Desperado

    M’n favoriete schrijver start een nieuwe reeks! Dit wordt er ééntje om naar uit te kijken. Nu nog de Preacher-reeks op tv en we zitten helemaal gebakken!!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.