Random Article


Zoek dekking voor The Deadly Hands of Kung-Fu

 


0
Posted 13/02/2014 by

Deadly_Hands_of_Kung_Fu_1_CoverBegin jaren zeventig waaide er een heuse kung-fu hype door de Verenigde Staten. Steve Englehart (Detective comics, The avengers) en Jim Starlin (Captain Marvel, Infinity Gauntlet) bedachten in deze periode Shang-Chi. Marvel had indertijd de rechten op eventuele bewerkingen van de Kung-Fu tv-show met David Carradine en de rechten op de personages van de pulpboeken van Sax Rohmer. Men besloot om een mix te maken. Shang-Chi werd in een wereld gegooid welke deels bevolkt werd door de personages van Rohmer en die deels langs het bestaande Marvel-universum zou schuren. De reeks viel goed in de smaak bij de fans en de eerste issues zijn nog steeds erg gezocht. Herdrukken kunnen we echter vergeten omdat Shang-Chi’s vader, Fu Manchu, een nogal racistische karikatuur is van een Chinese booswicht en Marvel geen zin heeft om de erfgenamen van Sax Rohmer te betalen om andermaal de rechten te krijgen op Fu Manchu en enkele bijpersonages.

De voorbije jaren was Shang-Chi, Master of Kung Fu, een interessant bijfiguur in diverse Marvel-reeksen. zo leerde hij bijvoorbeeld Spider-Man een speciale variant van de gevechtssport genaamd Spider-Fu, de leer van de spin. Momenteel heeft hij het ook geschopt tot Avenger. Maar Marvel vindt het weer eens tijd worden dat hij de leiding neemt in zijn eigen miniserie: The Deadly Hands of Kung Fu.

Mike Benson (Deadpool Pulp) en Tan Eng Huat (X-Men Legacy) sturen Shang-Chi naar Engeland waar hij de begrafenis van een vermoorde MI-6 agent bijwoont. De agent in kwestie had een connectie met het verleden van Shang-Chi. Deze komt er al snel achter dat er iets niet helemaal in de haak is en dat ie best moet uitkijken wil hij niet hetzelfde lot ondergaan. De makers beloven ons spionage en keiharde kung-fu actie.

Het eerste deel van deze vierdelige miniserie ligt in mei in de winkel.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.