Random Article


Review: Forever Evil #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Leuke karakterisaties en gevechten

Op zijn slechtst


We vallen in herhaling, maar: leest als een sneltrein...


Sinestro versus Power Ring en de Injustice League + Batman tegen Deathstroke zouden weleens het keerpunt kunnen leveren in het vijfde deel van DC’s Forever Evil…

0
Posted 10/02/2014 by

 
Full Article
 
 

You know, Batman’s not so scary in the light… I mean ever… – Captain Cold

Forever EvilDC‘s grote event, dondert verder met deze vijfde issue. Het Crime Syndicate of America– kwaadaardige versies van de Justice League – heeft nog steeds de touwtjes in handen in een door hen veroverde wereld, maar Lex Luthor is samen met enkele andere gekende villains een nieuwe Injustice League gestart. Ondertussen zijn Batman, Catwoman en Sinestro ook terug van de partij en in dit deel begint het tij te keren…

fe-sinestro-vs-power-ringForever Evil #5 is voornamelijk één groot slagveld. Enerzijds biedt het een gevecht tussen Sinestro en Power Ring – de kwaadaardige, angstige tegenhanger van Green Lantern Hal Jordan, anderzijds tussen Batman, Lex Luthor’s Injustice League en de Secret Society-troepen van huurmoordenaar Deathstroke. De villains hebben duidelijk de controle over het hele gebeuren, tot grote ontsteltenis van Batman – dewelke noodgedwongen met hen moet samenwerken om Nightwing te bevrijden. Ondertussen heeft echter de mysterieuze dreiging die de wereld van het Crime Syndicate heeft vernietigd, ook onze wereld bereikt…

Geoff Johns en David Finch leveren opnieuw een rollercoaster van een comic af. Het is nog steeds hetzelfde liedje: leuke karakterisaties (Johns weet hoe hij zijn villains moet schrijven), leuke gevechten en alles wordt deze keer een pak consistenter in beeld gebracht door David Finch. Vooral het gevecht tussen Sinestro en Power Ring is de moeite waard, terwijl ook de immer grimmige Batman eens goed op zijn plaats wordt gezet.

Met nog maar twee delen te gaan, moet Forever Evil nog steeds niet aan vaart inboeten en blijft het event zijn succesformule behouden. Op naar wat antwoorden in het volgende en voorlaatste deel…

Forever Evil #5 bij archonia.com

TIE-INS?

  • fe-Justice-League-27JUSTICE LEAGUE #27 (Geoff Johns/Ivan Reis): Gedaan met de oorsprongsverhalen van het Crime Syndicate, want vanaf dit deel volgen we Cyborg 2.0 in zijn solomissie om de wereldveroveraars te stoppen. Bevat ook een (kortstondige cameo) van een nieuwe Doom Patrol. Afhankelijk van hoe belangrijk Cyborg’s missie wordt, kon dit gerust ook in de hoofdreeks geplaatst worden.
  • JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #11 (Matt Kindt/Eddy Barrows): Martian Manhunter en Stargirl versus Clayface, met een afwachtende Despero in de achtergrond. Leuke tie-in, maar niets onontbeerlijk.
  • SUICIDE SQUAD #27 (Matt Kindt/Patrick Zircher): Een hoop karakterportretten van helden en antihelden – waaronder Deadshot, Power Girl, Steel en Captain Boomerang – en hun connectie tot de nog steeds in Belle Reve gevangen Amanda Waller. Minder actievol dan de vorige delen, maar interessant voor lezers die niet zo vertrouwd zijn met de personages.
  • fe-JUSTICE_LEAGUE_OF_AMERICA_11FOREVER EVIL: A.R.G.U.S. #3-4 (Sterling Gates/Brett Booth): Steve Trevor dient samen te werken met Killer Frost en komt op het spoor van de Cheetah terecht. Ondertussen keert Dr. Light terug, ditmaal opnieuw als villain. Voor de lezers die een flinke dosis Steve Trevor op prijs stellen…
  • FOREVER EVIL: ARKHAM WAR #4-5 (Peter J. Tomasi/Scott Eaton): Bane huppelt rond in een zelfgemaakt Batman-kostuum, terwijl Scarecrow en de zijnen een leger Talons op hem willen afsturen. Een oorlog middenin Gotham City is het logische gevolg. Blijft één van de meest actievolle en interessante tie-ins.
  • FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION #4 (Brian Buccellato/Scott Hepburn): De Rogues komen in Gotham City terecht, waar uiteraard een hoop andere superschurken hen weten te vinden. Leuke villain vs villain-gevechten, maar niet meer dan dat.
  • FOREVER EVIL: BLIGHT dondert eveneens verder in JUSTICE LEAGUE DARK #26-27, TRINITY OF SIN: PANDORA #7, TRINITY OF SIN: THE PHANTOM STRANGER #15-16 en CONSTANTINE #10 en nadert hiermee het midden van de verhaallijn. Nog steeds vooral voor de fans van de magische personages uit het DCnU, maar Deadman die het lichaam van de gesneuvelde Sea King (= evil Aquaman) overneemt valt op zijn minst een interessante wending te noemen.

fe-argus3      fe-argus4      fe-ss27

Fe-Rogues_Rebellion_4      Fe-Arkham_War_4      Fe-Arkham_War_5

Justice_League_Dark_026      Justice_League_Dark_027      constantine10

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.