Random Article


Review: Wolverine #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Zeer goed tekenwerk en inkleuring

Op zijn slechtst


Het verhaal mist overtuigingskracht


Wolverine is zijn belangrijkste kracht, snelle genezing, kwijt en hij is nu sterfelijk. Leidt dit de geklauwde mutant die het beste is in wat hij doet het verkeerde pad op? Kom het te weten in Marvel’s nieuwste Wolverine #1…

0
Posted 07/02/2014 by

 
Full Article
 
 

Damn boy! What do you think you’re doin’?! You could’ve killed me!

Wolverine-1 Onlangs heeft Logan, de man beter gekend als Wolverine, zijn bovenmenselijke genezingskracht verloren door een virus. Hierdoor is hij nu sterfelijk en kan hij gedood worden. Met een wereld vol vijanden, moest Logan zich opnieuw leren verdedigen en langzaamaan begon hij de strijd tegen zijn aartsvijand Sabretooth te verliezen. Geslagen, bebloed en met littekens (!) keerde Logan uiteindelijk terug naar zijn oude leven als leider van de Jean Grey School met de cryptische mededeling: “De Wolverine is dood“.

Schrijver Paul Cornell gooit ons in Marvel‘s nieuwste Wolverine #1 meteen in een gevecht, waar Logan samen met drie jeugdige kompanen een ninja van The Hand proberen te bevrijden uit zijn cel. De bewakers vormen geen groot probleem, maar een laatste afweringssysteem schiet Logan neer. Hun acties worden gevolgd op computerschermen door een man die zichzelf The Offer noemt. Bij hem is iemand die werkt voor Sabretooth en The Offer wil hem laten zien dat de Wolverine nu voor hem werkt. Flashback naar 5 weken eerder. Logan en Storm zitten samen in een New Yorkse bar en uit hun gesprek krijgen we een beetje achtergrondinformatie mee om te snappen in wat voor situatie Logan zich nu bevindt. Daarna volgt ook een kleine cameo van Black Widow die Logan bijschoolt in de kunst van het schieten met een geweer en uiteindelijk keren we terug naar Logan wiens uitstapje tot een einde komt.

Er is geen introductie van de teamleden van Wolverine, noch worden hun namen vermeld. In principe is dit ook niet nodig voor het verhaal, maar voor de ongetrainde X-Men-lezer mocht er toch wat meer informatie gegeven worden. Het stukje waar Logan besluit om een geweer te gaan gebruiken en “lessen” gaat volgen bij Black Widow is een beetje, hoe zullen we het zeggen … meh. Het is namelijk niet alsof hij niet weet hoe een geweer werkt, want hij heeft onder andere in het verleden in meerdere oorlogen gevochten en geeft dit zelf ook aan in het gesprek. De scène is dus maar een bedenkelijke page-filler. De cliffhanger heeft duidelijk als doel om voor een totale schok te zorgen, maar het feit dat de meeste mensen Wolverine ondertussen wel kennen en weten tot wat hij in staat is, verwatert het gewenste effect toch aanzienlijk.

Wolverine-1-Black-Widow

Cornell probeert ons te laten zien dat de Wolverine nu een veranderd persoon is en wil ons tonen hoe iemand met zo’n verandering om gaat. Het geheel is echter (nog?) niet overtuigend. Ryan Stegman is zeker een uitstekende tekenaar (kijk maar zijn werk bij Scarlet Spider), maar hier gaat hij soms net iets té karikaturaal, zeker met Wolverine. Het geheel met de inkleuring van Mark Morales erbij valt best wel goed te pruimen. Wolverine #1 is uiteindelijk een matig begin van een nieuwe reeks. Zeker niet het slechtste wat je deze week nieuw kan vinden in de stripwinkels, maar het is ook geen hoogvlieger…

Wolverine #1 bij archonia.com

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.