Random Article


Review: Deadly Class #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De spanning is juist hetgeen dat niet in beeld komt.

Op zijn slechtst


Het onderwerp is niet bijster origineel.


Rick Remender begint weer een nieuwe reeks bij Image: Deadly Class. Laten we alvast zeggen dat het begin goed is…

0
Posted 26/01/2014 by

 
Full Article
 
 

Tell me, Marcus are you statisfied with your life?

De cover van Deadly Class #1 – een nieuwe Image-comic – laat op een heldere manier zien waar de comic over gaat. Een groepje jongeren poseert terwijl onder hen een skelet ligt. De connectie lijkt duidelijk. Nu alleen nog even de puntjes met elkaar verbinden…

Het is de zomer van 1987. Het zijn de hoogtijdagen van Reaganomics, greed is good en de Koude Oorlog. De jonge tiener Marcus Lopez zwerft door de straten van San Francisco. Zijn ouders stierven (ze werden geplet toen een suïcidale vrouw op hen viel) en sindsdien is Marcus een wees zonder al teveel toekomst. We volgen hem gedurende het hele jaar waardoor je als lezer een goed beeld krijgt van zijn persoonlijkheid. Als de politie een einde dreigt te maken aan zijn lichtjes criminele leven op straat wordt hij ‘gevonden’ door een groepje studenten van een wel heel bijzondere school. Marcus krijgt de optie om een huurmoordenaar te worden…

Rick Remender (Uncanny X-Force, Black Science) schrijft een intrigerend eerste verhaal. In een soort dagboekvorm wordt de lezer door Marcus in het jaar 1987 meegenomen. Wat er tussen de weergegeven maanden gebeurt blijft gissen, maar je vermoedt dat daar de dingen gebeuren waarvoor de politie hem uiteindelijk zoekt. Het is een slimme techniek om de lezer nieuwsgierig te maken. Wes Craig (Guardians of the Galaxy, The Flash) is de echte ontdekking van deze eerste issue. De man heeft een uitstekend oog voor design. Wanneer de actie echt begint dan kantelt hij de panelen waardoor de pagina’s aan dynamiek winnen. Ook zijn personages zien er goed uit.

Deadly Class is misschien niet de meest originele comic maar het verhaal wordt met klasse vertelt. Resumerend moeten we toch weer de grote filosofe Britney Spears losjes quoten: Oops, Remender did it again!

Deadly Class #1 bij archonia.com

DeadlyClass01-page1         DeadlyClass01-page2

 

DeadlyClass01-page3        DeadlyClass01-page4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.