Random Article


Review: EGOs #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


De comic zet je meteen op het verkeerde been.

Op zijn slechtst


De tekenstijl is goed maar commercieel niet aantrekkelijk.


Is EGOs een superheldencomic of meer een sciencefictiontitel?? Hoe dan ook, intrigerend is het zeker…

1
Posted 24/01/2014 by

 
Full Article
 
 

Some people just come with expiration dates. Some planets too.

Toen EGOs de voorbije herfst werd aangekondigd viel een ding erg op. Een groot aantal comicbookmakers van naam was zo vrij geweest om deze nog niet verschenen comic van een quote te voorzien. Op basis waarvan? De schrijver is Stuart Moore die vooral bekend is vanwege het redactionele werk  voor Vertigo-reeksen als Transmetropolitan en het ook een tijdlang bij Marvel niet onverdienstelijk deed. De man heeft dus een goede reputatie.

Het verhaal van deze Image-comic zit listig in elkaar. We volgen diverse personen terwijl deze hun ding doen. De belangrijkste zijn vooralsnog het koppel Deuce en Pixel. De eerste is een superheld die zich krampachtig lijkt vast te houden aan zijn moment van glorie. Zijn kans lijkt weer te komen wanneer een oude dreiging terug op het toneel verschijnt. Een soort zelfstandig denkend zwart gat genaamd Masse. Dit motiveert hem, tot groot ongenoegen van Pixel, om een nieuw EGOs-team te vormen. Dan is daar ook nog het mysterie van de vertelstem. Wie voorziet de scènes van commentaar en welke rol speelt hij/zij/het in het verhaal?

Wanneer je het bovenstaande leest dan lijkt EGOs een superheldencomic uit dertien in een dozijn te zijn. Deze aanname wordt door Moore vakkundig onderuit geschopt met de cliffhanger. Het schrijfwerk van deze comic is dus erg knap, maar het tekenwerk van Gus Storms (12 Reasons to Die) is ook niet verkeerd. Zijn stijl lijkt een mengelmoes van Europese en Japanse invloeden te zijn. Het leunt ook heel erg op het kleurwerk. Hoewel het er best goed uit ziet is het commercieel niet aantrekkelijk.

EGOs is misschien te knap voor zijn eigen bestwil. Het is te hopen dat de makers de kans krijgen om hun verhaal te doen. Al zullen wij de eerste zijn om ons niet te verbazen wanneer dit eventueel niet lukt…

EGOs #1 bij archonia.com

       egos 1-1egos 1-2

      egos 1-3egos 1-4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


One Comment


  1. avatar
     
    Ctulu

    Schot in de roos! Een eerste issue die je direct bij de ballen grijpt :) Onmiddelijk toegevoegd aan m’n must read pile!

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.