Random Article


Dynamite Entertainment trekt sterrenteam aan voor Captain Victory

 


0
Posted 24/01/2014 by

captain victory 2014

In de beginjaren tachtig keerde Jack “King” Kirby (Fantastic Four, Captain America) na een kort verblijf bij de animatiestudio Ruby-Spears weer terug naar de comicbookindustrie. Hij begon bij het pas opgerichte Pacific Comics aan een eigen reeks getiteld Captain Victory and the Galactic Rangers. De Captain is een interdimensionele handhaver van de wet. De man is ook een kloon en wanneer hij wordt gedood neemt een ander zijn plek in om de strijd voort te zetten. De reeks werd een typische bombastische Kirbytitel vol stoere blonde adonissen, buitenaardse wezens en wapengekletter. Het was geen groot commercieel succes, maar Kirby kon in ieder geval zeggen dat de titel van hem was.

Het is nu 2014 en in het jaar dat we stilstaan bij het feit dat Jack Kirby 20 jaar geleden stierf haalt Dynamite Entertainment de reeks andermaal vanonder het stof vandaan. In 2011 publiceerde ze al een miniserie met het personage maar dit ging stiekem aan het grote publiek voorbij. Voor deze tweede poging slaan ze flink op de trom en dat mag ook wel. Joe Casey (Sex) gaat de miniserie schrijven en zal worden geholpen door een aardig rijtje tekenaars. Mensen als Jim Mahfood (Tank Girl, Clerks), Farel Dalrymple (Prophet), Ulises Farinas (Catalyst Comix), Conner Willumsen (Wolverine MAX), Michel Fiffe, Benjamin Marra, Jim Rugg (Adventure Time, Street Angel) en Nathan Fox (Haunt) halen hun potloden tevoorschijn en zullen hem bijstaan om een – hopelijk – onvergetelijke comic te maken.

De nieuwe Captain Victory zal vanaf juli in de winkels liggen. Nog even geduld, dus.

captain_victory_promo

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.