Random Article


Review: Justice League 3000 #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het verhaal oefent een vreemde aantrekkingskracht uit.

Op zijn slechtst


Het lijkt nog steeds teveel op een nostalgische oefening.


Wat is gevaarlijker voor de Justice League 3000? Hun eerste tegenstander of hun onderlinge ruzies?

0
Posted 19/01/2014 by

 
Full Article
 
 

We’re the League, dammit. Let’s start acting like it.

In dit tweede deel komt DC‘s Justice League uit het jaar 3000 tegenover hun eerste grote gevaar te staan. Misschien is dit zelfs groter dan dat ze aankunnen Hoe had de tweeling die hen aanstuurt kunnen weten dat hun verkregen informatie onbetrouwbaar was?

Keith Giffen en J.M. DeMatteis komen op stoom en schieten al snel in een vertrouwde routine. De vele gesprekken tussen de personages zijn droogkomisch geschreven en dat levert vermakelijke teksten op. Toch zal de oprechte cynicus zeggen dat ze nu al voor de zoveelste keer hetzelfde doen sinds hun hoogdagen op Justice League International eind jaren tachtig en dan heeft deze niet eens ongelijk. In deze issue ontbreekt de vluchteling uit het vorige deel. Waarschijnlijk is zij het middel waarmee beide schrijvers deze comic toch tot iets nieuws kunnen laten uitgroeien. Want dat de Justice League 3000 met hun veel sterkere tegenstander zal afrekenen ligt er dik bovenop.

Howard Porter (JLA, Fantastic Four) tekent als een eindbaas. Zijn werk lijkt nog wat realistischer te zijn. De leden van deze Justice League hebben duidelijk een nogal moeizame relatie met elkaar en dat zie je ook. De personages laten een grote variatie aan emoties zien. Als de tekstballonnen niet in beeld zouden zijn dan kun je als lezer een redelijke goed inschatten wat er in hun hoofden omgaat. Het zou mooi zijn als Porter een betere inkleuring kreeg. De jongens van Hi-Fi doen hun best maar de pagina’s lijken soms wel op advertenties voor snoepgoed.

Justice League 3000 #2 is geen slechte comic. We blijven het nog even lezen omdat het nog altijd lastig is om te bepalen of dit nu een frisse comic is of een slim opgewarmde prak…

Justice League 3000 #2 bij archonia.com

              Justice League 3000 2 1Justice League 3000 2 2

              Justice League 3000 2 3Justice League 3000 2 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.