Random Article


Kevin Eastman verkoopt Heavy Metal

 


0
Posted 18/01/2014 by

heavy metal magazine ft

Eind jaren zeventig deden een aantal Franse stripmakers een poging om de Europese strip in de Verenigde Staten te slijten. Via de uitgever van het comedyblad National Lampoon brachten ze een Engelstalige versie van het blad Métal Hurlant op de markt. Onder de naam Heavy Metal werd er een blad op de markt gebracht dat in creatieve kringen een bom deed ontploffen. Mensen als Guido Crepax, Philippe Druillet, Milo Manara en Moebius lieten Amerikanen zien wat er op een comicbookpagina mogelijk was.

In 1991 was het blad al ruim 10 jaar over zijn hoogtepunt heen, maar dat verhinderde Teenage Mutant Ninja Turtles co-schepper Kevin Eastman er niet van om wat van zijn schildpadmiljoenen in het blad te stoppen. Sinds dat jaar zwaait hij de scepter over het blad en publiceert hij nog altijd het type science-fiction/fantasyverhalen waar het blad ooit om bekend stond.

Ook dat tijdperk is voorlopig ten einde. Eastman heeft het blad verkocht aan het duo David Boxenbaum en producent Jeff Krelitz. Deze producers hebben al o.a. tv-bewerkingen rondom de Image-reeksen Chew en Peter Panzerfaust in voorbereiding. Ze willen het blad gebruiken als vehikel om allerlei properties in de echte wereld te testen. Hoewel Eastman aan zal blijven als redacteur zal het blad in de loop van 2014 worden omgebouwd naar een digitale publicatie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.