Random Article


Geef Batman co-schepper Bill Finger een Google doodle

 


0
Posted 14/01/2014 by

De biograaf van Bill Finger, Marc Tyler Nobleman, doet een dappere poging om een Google doodle voor de man te regelen. Google staat altijd stil bij bijzondere gebeurtenissen met een speciale bewerking van hun logo. Waarom Finger? En sterker nog, wie is dat eigenlijk?

Als Bob Kane de schepper is van DC‘s Batman dan is Bill Finger de schrijver die hem leven inblies. Finger bedacht o.a. de namen voor Gotham City en Bruce Wayne, tal van vroege plots, Batman’s status als een gemaskerde detective en de oorsprong van Robin. Hij heeft hier echter nooit het krediet of de juiste vergoeding voor gekregen. Bob Kane zorgde ervoor dat het beeld van Batman als zijn solocreatie bleef bestaan en pas na Fingers dood in 1974 gaf hij toe dat hij hem eigenlijk meer krediet had moeten geven. Bill Finger staat nog altijd model voor de zwarte kant van de comicbookindustrie waarin artiesten niet altijd krijgen waar ze recht op hebben.

De bedoeling is dat Bill een doodle krijgt op 8 februari. Dan is het 100 jaar geleden dat de man werd geboren (en 40 jaar geleden dat hij stierf). En het zou meteen een mooie opener zijn van het jaar waarin Batman zijn 75ste verjaardag viert. Meehelpen? Stuur dan een mailtje naar proposals@google.com Inmiddels hebben mediapersoonlijkheid/comicbookschrijver Kevin Smith en auteur Brad Meltzer hun volgers al aangespoord om hetzelfde te doen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.