Random Article


Review: Buffy The Vampire Slayer Season 9 Volume 4 – Welcome to the Team

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar: ,
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Universum:
 
Coverprijs: $17.99
 
Verzamelt: Buffy the Vampire Slayer Season 9 #16-19
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Yeah! Er komt een apocalyps aan...

Op zijn slechtst


Het verhaal rammelt hier en daar een beetje.


In een wereld zonder magie is het nu de beurt aan Dawn om te verdwijnen. Kunnen Buffy en kornuiten haar nog redden? Je leest het in het negende seizoen van Buffy The Vampire Slayer

0
Posted 28/12/2013 by

 
Full Article
 
 

2013 was op Brainfreeze ook een beetje het jaar van Buffy the Vampire Slayer. We blikten terug op de tv-serie en bespraken de nieuwe trades van het negende seizoen. In de vierde bundeling merk je dat het seizoen langzaam op zijn einde loopt. Maar voordat het zover is gaat er eerst nog het een en ander mis…

San Francisco wordt geteisterd door Zompires. Doordat de magie aan het einde van seizoen 8 uit de wereld verdween verloren de vampiers hun verstand. Ze werden ondode schepselsmet een buitengewoon sterke zin in warm bloed. In het prille begin leek Buffy nog even hulp te krijgen van Severin. Maar deze charmante knul staat in de demonenwereld bekend als The Siphon. De ultieme doder van alles dat zijn krachten haalt uit het bovennatuurlijke. Nadat hij tevergeefs probeert om Buffy te doden blijkt dat onze noeste heldin er een machtige vijand bij heeft gekregen…

zompires

In deze trade blijkt dat de laatste resten magie langzaam wegsijpelen uit de wereld. Iemand die er nu ook last van heeft is Dawn. De zus van Buffy is immers een sleutel die door monniken werd veranderd in een jong meisje. Ze stort in en begint langzaam te verdwijnen. De Scooby gang moet voorkomen dat Dawn sterft. Iemand die dat per definitie niet goed trekt is Xander. Hij had immers een relatie met Dawn en ziet nu dat prille geluk verdwijnen door zaken waar hij wederom geen invloed op heeft. Hierdoor komen er ook andere frustraties aan de oppervlakte.
dawn en buffybot

Ondertussen wordt Buffy door Illyria op magische wijze (jawel) ontboden en min of meer gedwongen om mee te vechten met een genootschap om het laatste restje mystieke energie op aarde te beschermen. Niemand minder dan The Siphon laat zijn gezicht weer zien en dat belooft natuurlijk niet veel goeds. Wie ook opduikt is de ruige slayer Simone. Yep.. de apocalyps is duidelijk in zicht…

Joss Whedon heeft duidelijk veel vertrouwen in Andrew Chambliss. Hij kent de schrijver van hun samenwerking op de tv-serie Dollhouse en vertrouwt hem zijn kindje toe. Tot nu toe stelt Chambliss niet teleur. Maar in deze vierde bundel merk je pas hoe erg je als lezer de rode draad hebt gemist. Dit negende seizoen is teveel opgezet volgens het rigide schema van de tv-serie en stiekem werkt dat niet goed. Tweede kritiekpuntje is dat er een slordigheid in het verhaal lijkt te zitten. Waarom heeft Dawn nu pas last van het verdwijnen van de magie? Warren bijvoorbeeld was vrijwel direct verdwenen. En de aanwezigheid van Illyria is een wat gemakkelijke manier om de wereld van Angel bij de serie te halen en om The Siphon wat extra gaven te geven. In positieve zin valt Xander op. Zijn acties worden ingegeven door acht seizoenen lang bouwen aan een personage. Staat hij achter zijn laatste actie in dit verhaal?

Wie overigens weer terugkeert in deze bundel is tekenaar George Jeanty (The Autority, Superman). Dit zal zijn laatste Buffy-seizoen worden aangezien hij verhuist naar Firefly. Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij gaan hem missen. Hij was bepalend voor de look van de vernieuwde Buffy. Ach, wat valt er nog te zeggen? Dit is en blijft verplicht leesvoer voor de Buffy-geek.

Buffy the vampire slayer Season 9 Vol. 4 bij archonia.com

       buffy vol 4 1 buffy vol 4 2

       buffy vol 4 4 buffy vol 4 3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.