Random Article


The Umbrella Academy keert eindelijk terug in 2014

 


0
Posted 25/12/2013 by

The Umbrella Academy is een comic geschreven door Gerard Way (The True Lives of The Fabulous Killjoys). Bij de wat oudere tienermeisjes is Way natuurlijk vooral bekend als frontman van de inmiddels stopgezette band My Chemical Romance. Toen Dark Horse in 2007 aankondigde dat de zanger samen met de Braziliaanse tekenaar Gabriel Ba (Casanova, Daytripper) een comic zou gaan maken was het een orgie van gezucht en schouderophalen. De tendens was toch een beetje dat de zanger wilde inhaken op Hollywoods fascinatie voor de comic…

Niets was minder waar.

In 2007 en 2008 verschenen er twee minireeksen rondom The Umbrella Academy: The Apocalypse Suite en Dallas. De eerste werd zelfs in 2008 bekroond met een Eisner Award voor beste limited serie. De reeks draait om een groepje superhelden die allen geadopteerd zijn door dezelfde pleegvader. Wanneer deze jaren na dato overlijdt komen ze weer bij elkaar om zijn plan tot uitvoering te brengen. Ze moeten de wereld rennen, maar net zoals in elke familie spelen er veel onderhuidse spanningen en opzichtige conflicten een rol.

In 2009 werd de derde serie, getiteld Hotel Oblivion, aangekondigd. Ways My Chemical Romance-verplichtingen gooide echter roet in het eten. Maar Way kondigde via Twitter aan dat hij en Gabriel Ba van plan zijn om niet alleen Hotel Oblivion, maar ook een vierde serie uit te brengen in 2014.

Hier alvast een voorproefje:

             Bb_V4UpCcAAwGjKBcDoWJeCAAAKNU0

             BcJCAhqCEAAHQvIBcOwsS1CEAAxOp0

The Umbrella Academy vol. 1 bij archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.