Random Article


Review: Forever Evil #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Universum: ,
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Consistent goeie rollercoaster van gebeurtenissen. Leuke insteekjes en spot-on karakterisaties.

Op zijn slechtst


Tekenwerk wederom bij momenten wat minder. Alweer veel te snel voorbij.


Batman met een gele Sinestro Corps ring, een Kryptonite snuivende Superman, Lex Luthor’s nieuwe Injustice League en daarmee zit DC’s grote Forever Evil verhaallijn al in de helft…

0
Posted 25/12/2013 by

 
Full Article
 
 

A Yellow Ring cannot hurt you? I beg to differ my friend

Forever Evil, DC‘s grote event, zit met deze vierde issue halverwege. Het Crime Syndicate of America – kwaadaardige versies van de Justice League – heeft nog steeds de touwtjes in handen in een door hen veroverde wereld, maar Lex Luthor is samen met enkele andere gekende villains een nieuwe Injustice League gestart.

Forever-Evil-4-variantForever Evil #4 begint met de terugkeer van Batman en Catwoman naar de Batcave. De Dark Knight – paranoïde/pragmatisch als hij is – heeft uiteraard een koffer vol back-up plannen en wapens om zijn mede Justice Leaguers tegen te gaan. Het probleem is echter dat op Earth-3 – de plek waar het Crime Syndicate vandaan komt – alles omgekeerd verloopt. Kryptonite maakt de kwaadaardige Superman (Ultraman) alleen maar sterker, bijvoorbeeld. Samen met Catwoman trekt de Caped Crusader naar Wayne Enterprises, waar ze Luthor’s nieuwe Injustice League tegenkomen en in conflict treden met Power Ring – de kwaadaardige, enorm laffe versie van Green Lantern. En dan is er nog een vrij onverwachte – maar daarom niet minder welkome – bezoeker: Sinestro!

Geoff Johns en David Finch houden de vaart er weer mooi in. Opnieuw volgen de leuke karaktermomenten elkaar mooi op. De dialogen tussen Batman en Catwoman, beide in uitgeputte toestand, zijn geweldig. Hetzelfde geldt voor de villains onder Lex Luthor. Black Adam is – na zijn pandoering tegen Ultraman en gebroken kaak – nog harder zijn grumpy zelve, terwijl de monsterlijke Bizarro opnieuw een “aww!“-moment loskrijgt – net zoals in het vorige deel. Batman’s korte gebruik van een gele Sinestro Corps-power ring (hij is tenslotte ook een brenger van angst), was dan weer een mooie knipoog naar de eerdere Sinestro Corps War-verhaallijn. De intriges tussen de leden van het Crime Syndicate nemen toe en we krijgen een stevige hint naar de identiteit van hun mysterieuze gevangene uit Earth-3.

Spijtige aan de zaak is dan weer dat alles zeer vlug voorbij lijkt te vliegen en het af en toe wel heel duidelijk wordt in de gezichten van de personages dat tekenaar David Finch zich er wat sneller wou vanaf maken. Ondanks die kritiek blijft Forever Evil wel een consistent goede en knallende rollercoaster van een event en lijkt het – nu het in de helft zit – voorlopig geen vaart te minderen.

Forever Evil #4 bij archonia.com

TIE-INS?

  • fe-justice-league-25JUSTICE LEAGUE #25-26 (Geoff Johns/Ivan Reis): Het vorige deel toonde de oorsprong van Ultraman, een perversie van deze van Superman. Justice League #25 doet hetzelfde voor Owlman en zet de gekende origin van Batman op zijn kop – met in het heden een stevige one-on-one tussen Owlman en de gevangengenomen Dick Grayson/Nightwing. Deel #26 levert door de ogen van Grid een geschiedenisles voor de rest van de leden van het Crime Syndicate, op de immer enigmatische Superwoman (Lois Lane) na. Waarom die cover met Power Ring en Sinestro, dan? We zouden het ook niet weten. Los daarvan, blijven deze Justice League-delen veruit de beste en belangrijkste tie-ins tot Forever Evil.
  • JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #9-10 (Matt Kindt, e.a.): Stargirl en Martian Manhunter ontsnappen hun gevangenis, maar komen terecht in een wereld vol villains. We krijgen vooral een degelijk karakterportret van Stargirl in de New 52 – afgewisseld met wat harde actie tegen Deathstroke, Blockbuster en co en extra hints naar het lot van de echte Justice League. Intrigerend, maar niet onontbeerlijk.
  • fe-justice-league-26SUICIDE SQUAD #25-26 (Matt Kindt/Patrick Zircher): Amanda Waller probeert nog steeds te ontsnappen aan de Thinker en een resem superschurken in Belle Reve. We krijgen een beknopte geschiedenis van de gevangenis, een gevecht tussen King Shark en Kamo, Harley Quinn en James Gordon Jr. en de dreiging van OMAC blijft merkbaar. Non-stop actie, maar de link tot het grotere Forever Evil-gebeuren lijkt wat af te nemen…
  • FOREVER EVIL: A.R.G.U.S. #2 (Sterling Gates/Neil Edwards): Het gevecht tussen Steve Trevor en Deathstroke in het Witte Huis komt, zoals verwacht, tot een vroegtijdig einde. Killer Frost en Dr. Light maken hun opwachting, alsook de Moirai – de Griekse zusters van het lot. Een degelijke tie-in, zeker voor de fans van Wonder Woman’s ex, maar niet geweldig.
  • FOREVER EVIL: ARKHAM WAR #2-3 (Peter Tomasi/Scot Eaton) tonen een vroege overwinning voor Bane – in zijn eigen Batman-kostuum nota bene – wanneer hij in de clinch gaat met Killer Croc en enkele andere gekende freaks en Batman-vijanden in Gotham City. De man die ooit de vleermuis brak blijft de show stelen in één van de betere Forever Evil-minireeksen.
  • fe-justice+league+dark25FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION #2-3 (Brian Buccellato/Scott Hepburn): Een inmiddels krachteloze Captain Cold zit bij de Injustice League van Lex Luthor, terwijl de rest van de Rogues op de vlucht moesten slaan voor het Crime Syndicate. Ze ontdekken echter dat Gotham City misschien niet de veiligste schuilplaats is. Leuk entertainment voor de fans van Trickster, Mirror Master, Heat Wave en co…
  • FOREVER EVIL: BLIGHT barst volledig los in JUSTICE LEAGUE DARK #25, TRINITY OF SIN: THE PHANTOM STRANGER #14, CONSTANTINE #9 en TRINITY OF SIN: PANDORA #6 en ziet John Constantine, de Trinity of Sin en enkele andere magische en bovennatuurlijke leden van het DC-universum te maken krijgen met Blight – de manifestatie van al het kwaad. Nog steeds vooral voor de fans, maar de “verrijzenis” van Sea King – de Earth-3 Aquaman – maakt het er ook allemaal wat interessanter op voor de reguliere Forever Evil-lezers.

         fe-ARGUS2  fe-Justice_League_of_America_Vol_3_9  fe-Justice_League_of_America_Vol_3_10

         fe-ss25  fe-ss26  fe-arkham+war-2

         fe-Forever_Evil_Arkham_War_Vol_1_3  fe-rr2  fe-rr3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.