Random Article


Review: The Saviors #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Prettig getekende pagina's.

Op zijn slechtst


Verhaal is nog te inleidend om een echt oordeel te vellen.


Komt het door de wiet of werd de geboortestad van Thomas Ramirez echt geïnfiltreerd door buitenaarde wezens? Je leest het in The Saviors, de nieuwe van James Robinson en J. Bone…

0
Posted 22/12/2013 by

 
Full Article
 
 

Wow. I didn’t expect this from you.

The Saviors begint in het slaperige stadje Passburg. Onze held van dienst is een zekere Thomas Ramirez. Een jonge knul zonder duidelijk doek in het leven. Waar zijn vrienden de wijde wereld introkken, bleef hij in zijn geboortestadje hangen. Thomas houdt van het bekende. Hij heeft zijn natje en zijn droogje. Tijdens zijn vrije momenten draait ie een jointje en tussen de bedrijven door werkt hij in de garage van een vriend. Op een zomerse namiddag rookt Thomas zijn stickie onder het viaduct. Dan ziet hij de sheriff praten met een opvallend groen iemand. Is het een alien? Snel duikt ie weg. Wanneer Thomas zijn verhaal vertelt in de stad gelooft niemand hem. En geef ze eens ongelijk. Iemand met zijn wietconsumptie ziet wel vaker rare dingen. Thomas gaat erin mee, totdat blijkt dat de alien ook hem heeft gezien…

James Robinson (Earth2, Starman) vertrok alweer enige tijd geleden bij DC Comics. Nu zijn bord wat leger was geworden besloot hij om bij Image een nieuwe reeks op te starten samen met J.Bone. Ze halen hun inspiratie uit films als Invasion of the Body Snatchers. In dit eerste deel weten ze al vrij snel het gevoel van paranoia richting de lezer te communiceren. Dat is best knap. De opbouw zal voor sommige lezers misschien wat traag verlopen. Robinson doet nogal zijn best om Passburg als een landelijk stadje neer te zetten. Goed voor de sfeer, maar het zal niet ieders kopje thee zijn.

De naam J.Bone (Looney Tunes, Jingle Belle) zal niet meteen een belletje doen rinkelen bij de meeste mensen. Qua stijl ligt hij dicht bij zijn vriend Darwyn Cooke (Parker, The Spirit). Bone’s lijn is wat ruwer. Hij heeft een goed gevoel voor paginacompositie, al dient daar tegenover gesteld te worden dat hij soms wat trucjes gebruikt om sneller klaar te zijn. Maar zijn werk is goed. Jammer dat de comic niet in kleur is, maar gezien de wankele economische basis van veel nieuwe titels is deze beslissing begrijpelijk.

The Saviors begint dus aardig, maar het verhaal is nog te inleidend om een echt goed oordeel erover te kunnen geven. Daarom drie sterren voor de geleverde inspanningen…

The Saviors #1 bij archonia.com

       the saviors 1 1   the saviors 1 2

       the saviors 1 3   the saviors 1 4

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.